2 bin kişi IŞİD’le savaşmak için yola çıktı

IŞİD’in Suriye’nin Kürt yoğunluklu Kobani kentine saldırılarını yoğunlaştırması üzerine PYD ve silahlı kanadı YPG’ye katılmak isteyen yaklaşık 2 bin kişilik grup Suruç'a gitmek için İstanbul’dan yola çıktı.

2 bin kişi IŞİD’le savaşmak için yola çıktı

İstanbul’un değişik semtlerinden yaklaşık 35 otobüs ile Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine gidecek olan grup IŞİD’e karşı savaşacak.

IŞİD kuşatması ve ağır silahlarla yapılan saldırılar sonucu çok sayıda insanın yaşamını yitirdiği Kobani’ye gidecek grup, yolculuk öncesi bir basın açıklaması düzenledi. 35 otobüslük bir konvoyla Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine gittiklerini söyleyen Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, ’Bu yolculuk bir insanlık yolculuğudur. Haramilerin saltanat kuramayacağı iradesini ortaya koyma yolculuğudur. Her ulustan ezilenlerin iradesini Kobane’ye taşımak için ola çıkıyoruz.’’ dedi.  

IŞİD’e karşı Türkiye Cumhuriyetinin hiçbir girişimde bulunmadığını iddia eden Yüksekdağ, PKK kuvvetlerinin gerçek iradeyi ortaya koyduğunu savundu. ‘’Koalisyon ve pazarlıklarla bir dizayn çalışması yürütülüyor’’ diyen Yüksekdağ, ‘’Türkiye hükümeti IŞİD çeteleriyle işbirliğinde sınır tanımıyor. Yüzbinlerce cinayet şebekesi sınırdan özgürce geçiyor. Bugün hala hastanelerde çete üyeleri tedavi ediliyor. Ama Suruç’a girmek yasak.’’ şeklinde konuştu.

‘SAVAŞ MI İSTİYORSUNUZ?’

Basın açıklamasının ardından Kadıköy’den otobüsle Suruç’a gitmek isteyen HDP üyesi  grup ile polis ekipleri arasında gerginlik yaşandı. Grubun yürümesine izin vermeyen polise tepki gösteren Figen Yüksekdağ, Savaş mı istiyorsunuz. İç savaş mı istiyorsunuz.” diye bağırdı.  Polisin ortamı bilerek gerdiğini iddia eden Yüksekdağ, “Neye dayanarak bizi engelliyorsunuz? Hangi yasaya göre yapıyorsunuz? Dayandığınız bir hukuk bile yok. Her şeyi paspas yaptınız. Sorumlu davranın. Bu memlekette iç savaş mı istiyorsunuz? Böyle bir haramilik olamaz. Savaş mı istiyorsunuz?” diye bağırdı. Daha sonra polis ve HDP’liler arasında yapılan konuşma  sonucunda grubu Suruç’a götürecek otobüsün alana gelmesine izin verildi. Yanlarında getirdikleri eşyalarla birlikte otobüse binen HDP’li grup, Suruç’a gitmek için hareket etti.
<< Önceki Haber 2 bin kişi IŞİD’le savaşmak için yola çıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER