AK Parti vatandaşa tekme atan müşaviri böyle savundu

Başbakan Erdoğan'ın başdanışmanı Yalçın Akdoğan, vatandaşa tekme atan Yusuf Yerkel'i böyle savundu.

AK Parti vatandaşa tekme atan müşaviri böyle savundu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Soma’ya yaptığı ziyaret sırasında bir Somalı vatandaşı tekmelerken çekilen fotoğrafları hem Türkiye'de hem de dünya basınında geniş yer bulan Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel'le ilgili Başbakan Erdoğan'ın başdanışmanı Yalçın Akdoğan'dan ilginç bir açıklama geldi.

"Sükunetimi muhafaza edemediğimden dolayı üzgünüm" diyerek olayı kabul eden Yusuf Yerkel'i savunan Akdoğan "Araçları tekmeleyen ve ekibi linç etmek isteyenlere karşı Yusuf Yerkel’in kendini savunması çok farklı şekilde yansıtılmıştır" ifadesini kullandı. 

İşte Yalçın Akdoğan'ın bugünkü yazısında yer alan ilgili bölüm...

"Olayı tahrik eden, provokasyon çıkarmaya çalışan, milletin tepkiselliğini kullanmak isteyen çevreler ise çok marjinaldir ve açıkçası ortamın nezaketini hiçe sayan bir sorumsuzluk içindedir. Olayı ve yaşananları objektif şekilde dünyaya aktarmak yerine tek tek bazı fotoğraf kareleri üzerinden hükümete yönelik büyük bir kalkışma olduğu izlenimi uyandırmaya çalışan medya kuruluşları da aynı sorumsuzluğa ortaktır.

Acılı aileleri dinlemek için halkın içine karışan Başbakan Erdoğan’a bazı örgüt mensuplarının tahrikiyle gerçekleşen münferit tepkiler Başbakanlık ekibine yönelik fiili saldırıya dönüşmüştür. Araçları tekmeleyen ve ekibi linç etmek isteyenlere karşı Yusuf Yerkel’in kendini savunması çok farklı şekilde yansıtılmıştır. Tek bir fotoğraf karesiyle olayın tamamını anlamak mümkün değildir. "


 

<< Önceki Haber AK Parti vatandaşa tekme atan müşaviri böyle savundu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER