AK Parti'ye yapılan saldırıda flaş detay!

Ankara'daki eş zamanlı saldırıların ayrıntıları netleşmeye başladı.

AK Parti'ye yapılan saldırıda flaş detay!

AK Parti Genel Merkezi ve Adalet Bakanlığı'na yönelik saldırıların ardından soruşturmayı yürüten Ankara Terörle Mücadele Şubesi, eş zamanlı iki saldırı sırasında olay yerlerindeki 19 görgü tanığını dinledi. Çevredeki güvenlik kameralarının görüntülerini mercek altına alan polis, iki saldırganın kameralara yakalandığını belirledi. Saldırganların görüntüleri, DHKP-C'lilerin fotoğraflarıyla karşılaştırıldı. Bu analiz sonucunda her iki saldırganın kimliği de belirlendi. Saldırganların aranan eylemci listesinde olduğu ve uzun süredir yurt dışında bulundukları kaydedildi. Yunanistan üzerinden Türkiye’ye yasa dışı yollarla girdikleri tespit edilen DHKP-C'li iki saldırganın eylem için İstanbul'dan Ankara'ya geldikleri saptandı. Akşam'da yer alan habere göre lav silahlı saldırıyı gerçekleştiren saldırganın, Yunanistan'ın geçen aylarda kapattığı Lavrion Kampı'nda eğitim aldığı belirlendi. Öte yandan olayla ilgili iki kişinin gözaltına alındığı iddia edildi ancak bu bilgi emniyet kaynaklarınca doğrulanmadı.

AK Parti Genel Merkezi'ne yönelik saldırının, NATO'ya bağlı orduların kullandığı 66 milimlik launcher modeli lav silahıyla gerçekleştirildiği belirlendi. Şüphelinin saldırıdan önce keşif yaptığı, Erdoğan’ın makam odasını hedef alacak noktaları hedeflediği tespit edildi. Saldırıda kullanılan lav silahının AK Parti Genel Merkezi'nin yakınındaki bir parkta bulunan ateşleme düzeneği üzerinde nerede üretildiğini gösteren herhangi bir ibareye rastlanamadığı öğrenildi. Ancak Bugün'de yer alan habere göre LOT marka EM-72 A-2 seri numaralı anti tank LAW’ın Norveç malı olduğu belirlendi. Silahın 1993'ten bu yana DHKP-C, PKK, Ergenekon terör örgütleri ile Poyrazköy aramalarında bulunan mühimmatla ‘benzerlik’ taşıdığı tespit edildi.

Adalet Bakanlığı saldırısında ise Rus yapımı ve savunma tipi 2 el bombası kullanıldığı saptandı. TSK ve Emniyet Genel Müdürlüğü envanterlerinde Rus yapımı el bombası bulunmadığından bombaların yurtdışından getirilmiş olabileceği kaydedildi. Türkiye Gazetesi'nde yer alan haberde ise bombaların Suriye'den geldiği bilgisi yer aldı. Ayrıca el bombalarının ABD Büyükelçiliği'ne saldırıyı gerçekleştiren Ecevit Şanlı'nın üzerinde bulunan el bombalarıyla aynı tipte olduğu belirtildi.
<< Önceki Haber AK Parti'ye yapılan saldırıda flaş detay! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER