AK Saray AKP'yi karıştırınca, teşkilata bakın nasıl savundular

AKP teşkilatlarında büyük huzursuzluğa yol açan Ak sarayla ilgili parti yönetimi, örgüte yakın markaj uyguluyor.

AK Saray AKP'yi karıştırınca, teşkilata bakın nasıl savundular

AKP’li Burhan Kuzu’nun “Yapılmış bitmiş, şaheser” dediği kaçak saraya, Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek de “Helal parayla yaptık” diye sahip çıktı. Taraf Gazetesi'nin haberine göre, Parti teşkilatlarını huzursuzluk yapan “saray” konusunda ikna etmeye çalışan AKP yönetimi, kongreler sürecinde ve katıldıkları her programda bu konuda bir açıklama yaparak ikna etme ihyacı duyuyor..

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun talimatıyla kabine üyeleri, yürütme çalışmalarına “hafta sonu” mesaisini ekledi. AKP’de sıkı tutulan kongre sürecinde, bakanlar ve parti yöneticileri, teşkilata yakın markaj uyguluyor. İlçe kongrelerinde Genel Merkez yönetimine karşı olası bir muhalif harekete karşı önlem almaya çalışan bakanlar, önceden belirlenen yeni teşkilat yönetimlerinin iş başına gelmesi için yoğun çaba peşinde.

Kongre sürecinde AKP’li yöneticilerin teşkilat ve parti tabanına verdikleri en önemli mesaj partinin oy kaybetmediği ve 2015 milletvekili seçimlerinden birinci parti çıkılacağı. Ancak bütün yöneticilerin konuşmalarında muhalefetin “Kaç-ak Saray” olarak nitelendirdiği tartışmalı Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na ilişkin bir bölüm de bulunuyor. Vatandaşlarla birebir temasta olan parti teşkilatlarını “saray” konusunda ikna etmeye çalışan AKP yönetimi, kongreler sürecinde ve katıldıkları her programda bu konuda bir açıklama yapma ihtiyacı içinde.

SARAYI BÖYLE SAVUNDULAR

İşte bazı AKP’li yöneticilerin son birkaç gün içindeki “saray” savunmaları:
AKP Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek: Onların IMF’ye olan borçlarını biz ödedik. Biz, Türkiye’ye yakışan Cumhurbaşkanlığı Köşkü’nü bu ülkenin kendi helal parasıyla yaptık. Bu ülkeye de bu yakışmaktadır. Bakanlıkların bir kısmı kiradadır, bu da bize yakışmamaktadır. Paramız vardır, Ankara’nın değişik yerlerine bakanlık binaları da yapacağız.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu: Onlar bu ülkeye bir şey yapılmasını istemezler. Onlar sadece her 100 liranın 86 lirasını faiz lobisine gitmesini isterler. Amerika’da, İngiltere’de, Belçika’da Hollanda’da, Çin’de, Japonya’da, hatta Lüksemburg’da nasıl varsa, benim ülkemin itibarı da, benim ülkemin zenginliği de yaptığımız hizmet binalarından bütün dünyaya yayılacaktır.

AKP’li Anayasa Kom. Başkanı Burhan Kuzu: Ülkemizin yüz akı sayılan Ak Saray ile uğraşmak ve bunu gündem yapmak, muhalefetin aczini gösterir. Yapılan Ak Saray gerçekten bu ülkenin bir iftihar kaynağıdır; anlaşılan birilerinin kıskançlık damarlarını fena halde kamçılamış. Bunu eleştirenler ufku dar insanlardır. Kılıçdaroğlu Ak Saray’ın hesabını soracakmış! Allah aklımızı korusun. Duyan da Cumhurbaşkanın şahsi mülkü sanacak.

TARAF
<< Önceki Haber AK Saray AKP'yi karıştırınca, teşkilata bakın nasıl... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER