AKP'li Belediye Başkanı'ndan şaşkına çeviren adım!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç Dergah Camisinin minarelerinin arasına Mahya olarak bilinen ışıklı yazı ile adını yazdırdı. Özlü söz ve hadislerin yazıldığı mahya yerine Güvenç’in adını görenler tepki gösterdi.

Belediye Başkanı caminin mahyasına adını yazdırdı

Eski vali yeni başkan Celalettin Güvenç çok tartışılacak bir projenin daha altına imza attı. Güvenç, Hazreti İbrahim Peygamberin doğduğu mağaranında içinde olduğu Halilür Rahman gölü (Balıklıgöl) yanında bulunan Dergah Camiinin minarelerine adını yazdırdı.

Genellikle Ramazan ayında camilerin iki minaresi arasına konulan ışıklı yazı olarak bilinen mahya’da özlü söz ve hadisler yazılıyordu. Ancak eski vali yeni başkan Güvenç, mahyanın sonuna kendi adını yazdırdı. Dergah camisi minarelerinde yer alan yazıyı gören vatandaşlar ise Belediye Başkanının adının yazılmasını doğru bulmadıklarını ifade etti.

İNÖNÜ DE YAZDIRMIŞTI

Sanliurfa.com'un haberine göre; Bir Osmanlı geleneği olan mahyalar Cumhuriyet döneminde siyasallaştı. İlk kez 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü döneminde “Varol İnönü” yazısı tarihe geçti.

‘REKLAMDAN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİL’

Yazıyı etik bulmadıklarını söyleyen vatandaşlar ’Belediye Başkanının adını buraya yazması herhalde adını şanını bütün halka duyurmuş oluyor.’’ ifadelerini kullandı.

Bazı vatandaşlar ise yazının kaldırılması gerektiğini belirtirken Güvenç’in reklamını yapmaktan başka hiçbir şey yapmadığını dile getirdi.
<< Önceki Haber AKP'li Belediye Başkanı'ndan şaşkına çeviren adım! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER