AKP'nin Nur Cemaatlerini bitirme planını deşifre etti

Kazım Güleçyüz: Risalelerin tekelleşmesiyle ilgili tasarı Genel Kurul’dan da böyle geçerse bu AKP’nin resmen intiharıdır. Çünkü Risale-i Nurlar ile uğraşan bu zamana kadar iflah olmamıştır.

AKP'nin Nur Cemaatlerini bitirme planını deşifre etti

Meclis Plan Bütçe Komisyonu’ndaki torba yasa tasarısına AKP tarafından eklenen yeni bir maddeyle Üstad Bediüzzaman Said Nursi'nin eserleri olan Risale-i Nur Külliyatı'nın basım yetkisi Bakanlar Kurulu’na geçti. Söz konusu yasa tasarısı dün gece komisyonda kabul edildi. Meclis'ten de geçmesine kesin gözüyle bakılıyor.  
 
BU AKP'NİN RESMEN İNTİHARIDIR
 
Rotahaber'in haberine göre, konuyla ilgili olarak konuşan Yeni Asya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kazım Güleçyüz, “Komisyondaki AKP’liler kurşun asker olduklarını gösterdiler. Genel Kurul’dan da böyle geçerse bu AKP’nin resmen intiharıdır. Çünkü şimdiye kadar Risale-i Nurlar ile uğraşan ve ona ilişen iflah olmamış.” dedi.  

NURCULUĞU BİTİRME PLANI DEVREDE
 
AKP’nin Nurculuğu ve Gülen’i bitirme planını devreye soktuğunu belirten Kazım Güleçyüz, “AKP, tamamen bu hizmeti kendi siyasi hesapları istikametinde manüple etmek istiyor. Fakat daha vahimi bunun bir de devlet projesi boyutu var. MGK'nın 2004 tarihli meşhur kararı var. Daha çok Gülen üzerinden yürüyor gibi görünüyor ama aslında o plan Nurculuk ve Gülen hareketini bitirme planıdır.  Nurculuğu bitirme planı adım adım devreye sokulmaktadır” ifadelerini kullandı.   

TEK PARTİNİN  YAPAMADIĞINI AKP YAPIYOR
 
Güleçyüz şimdiye kadar tek parti döneminde bile başarılamayan bir planın AKP tarafından başarıya ulaştırılmak üzere olduğuna dikkat çekerek, “Devlet şimdiye kadar Risale-i Nuru engelleyemedi. Bu sefer kontrol altında ehlileştirilmiş bir Nurculuk modeli oluşturma projesi yürütülüyor. Komisyondan geçen tasarı da bu planın bir parçası gibi görünüyor. Biz bundan sonra da evvelden yaptığımız gibi milletvekillerini iktidarı uyarmaya devam edeceğiz” dedi.
 
AĞABEYLER ADINA BÜYÜK TALİHSİZLİK
 
Güleçyüz, söz konusu yasa tasarısına Nurculuğun bazı önde gelen isimlerinin de sahip çıktığını hatırlatılması üzerine ise, “Onlar adına bu büyük bir talihsizliktir. Böyle bir iktidar projesine, devlet projesine bir takım aldatıcı cazip söylemlerle aldanarak destek vermiş olmaları son derece üzüntü verici. Daha fazla da bir şey söylemek istemiyorum” cevabını verdi. 

<< Önceki Haber AKP'nin Nur Cemaatlerini bitirme planını deşifre etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER