Adem Yavuz Arslan: '20 milyon vatandaşın evet oyu yerde kaldı'

Samanyolu Haber'e konuşan Adem Yavuz Arslan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanan HSYK değişikliğiyle ilgili çarpıcı ifadeler kullandı.

Adem Yavuz Arslan: '20 milyon vatandaşın evet oyu yerde kaldı'

  • Adem Yavuz Arslan, HSYK değişikliğiyle '20 Milyon insanın evet oyunun yerde kaldığını' söyledi.
  • "Bundan sonra hükümetin istemediği hiç bir yargılamanın yapılamayacak."
Bugün Gazetesi Yazarı Adem Yavuz Arslan, HSYK'yı Adalet Bakanlığı'na bağlayan yasa değişikliğinin hükümetin bilgisi dışında olan tüm operasyonel durumlardan haberdar olması ve engellemesi için yapıldığını ifade ederek, referandumdaki 20 Milyon vatandaşın oyunun yerde kaldığını söyledi. 

"8 Genel Müdürlüğü bulunan Adalet Bakanlığı'nın 9'uncusu HSYK olacak" diyen Arslan, Cumhurbaşkanının  HSYK değişikliğinde 15 tane sorunlu madde, internet yasasında sorunlu maddeler olduğunu söylediğini ama yasaları anayasaya aykırı olduğu halde onayladığının altını çizdi.

Adem Yavuz Arslan, bundan sonra hükümetin istemediği hiç bir yargılamanın yapılamayacağını dile getirdi. "Referandumda 20 milyon insanın evet onayıyla değiştirilen yasa tekrar eski haline döndürülüyor. Avrupa Birliği İlerleme Raporu'nda da sanıyorum önümüzdeki günlerde buna tepki verilecektir. AB için HSYK'nın bağımsız bir yapıda olması son derece önemli çünkü." diye konuştu.   

MİT YASA DEĞİŞİKLİĞİ

17 Aralık sonrası Meclis'te kabul kabul edilen yasalarla Türkiye'nin demokrasi ve insan hakları adına geriye gittiğine dikkati çeken Bugün Gazetesi Yazarı, MİT kanununda yapılan değişiklikle kurumun tamamen iktidarın hakimiyetine gireceğini, denetimsiz ve dokunulmaz bir yapıyla sınırsız yetkilere kavuştuğunu söyledi. 
 
Herhangi kanun dışı bir hareket söz konusu olduğunda, yargılamasının önü kapatılan MİT ile ilgili Başbakan'ın daha önce de herhangi bir soruşturmaya izin vermediğini aktaran Arslan, "Soruşturulmaya izin verilse bile dava Ankara'da HSYK'nın belirlediği bir mahkemede görülecek. Sınırsız ve sorgulanamaz bir yapıya dönüştürülen MİT her türlü bilgiye ulaşma hakkı elde ediyor. Örneğin doktorun hastasıyla olan iletişimine, finansal her türlü bilgi ve veriye, sosyal medyada paylaşılan her türlü içeriğe doğrudan ulaşma hakkına kavuşuyor. Bu gizlilik ilkesine aykırı olan Anayasal bir suçtur." şeklinde konuştu. 

"Dünyanın hiçbir ülkesinde istihbarat birimlerine  MİT'teki gibi bir yetki verilmiyor." diye konuşan Adem Yavuz Arslan, ABD'deki çok güçlü iki istihbarat biriminin tüm faaliyetlerinin kongre tarafından denetlendiğini ve hesap verdiğini söyledi.  

BASIN TEHDİT ALTINDA

Ayrıca, basının da ciddi bir tehditle karşı karşıya olduğunu dile getiren Yavuz Arslan, değişen yasayla MİT' ait bir belge ve bilgiyle yayın yapan ya da yayını paylaşan kişinin 3 yıldan başlanarak hapis cezasına çarptırılacağını söyledi.

<< Önceki Haber Adem Yavuz Arslan: '20 milyon vatandaşın evet oyu yerde kaldı' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER