Adem Yavuz Arslan'ın özellikle altını çizdiği konu...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın günlerdir merak edilen Demokratikleşme Paketi'ni açıklamasının ardından paketle ilgili yorumlar da gelmeye başladı.

Adem Yavuz Arslan gündemi Samanyolu Haber TV'ye değerlendirdi

Samanyolu Haber'e konuşan Bugün Gazetesi Yazarı Adem Yavuz Arslan konuyu değerlendirerek dikkat çeken önemli bir hususa değindi.

'Heybeliada Ruhban Okulu ve Alevilerle ilgili neden pakette bir madde yoktu' sorusunun gazetecilerin dikkatini çektiğini belirten Yavuz Arslan "Konunun muhattaplarına biz bu soruyu yönelttiğimizde Bekir Bozdağ, bu konularla ilgili ayrı paket geleceğini, bu paketin son olmadığını zaten Başbakan Erdoğan'ın da söylediğini belirtti" Şeklinde konuştu.

Kürtçe eğitim konusuna da değinen Yavuz Arslan, "15 gün öncesine kadar Kürtçe eğitim, pakette hiç yer almayacaktı. Erdoğan'ın bu konudaki görüşü netti. Ama AK Parti kurmaylarının baskısı oldu, ara bir formül bulundu. Özel okullarda Kürtçe eğitimin önü açıldı." Dedi.

Paketteki maddelerin birçoğunun çözüm süreciyle bağlantılı maddeler olduğunu belirten Yavuz Arslan, bunun bir hakkın verilmesi açısından önemli aşama olduğunu ifade etti.

Yavuz Arslan, seçim sistemiyle ilgili Erdoğan'ın sunduğu 3 seçeneğin neler içerdiğini anlattı. Seçenekler arasında daraltılmış bölge ve yüzde 5 seçim barajı seçeneklerinden birinin meclisten geçebileceğini söyledi.

Adem Yavuz Arslan paketin içinde en az konuşulan konunun 'Ayrımcılık ve nefret suçuna ağır cezalar' maddesinin olduğunu, ancak aslında en önemli konunun bu olduğunu söyledi. Son yıllarda gerek azınlıklara yönelik, gerekse gezi olaylarıyla zirve yapan toplumda kutuplaşmanın arttığını belirten Arslan, bu yöndeki cezanın 1 yıldan 3 yıla çıkarıldığını bunun da hapis cezalarının önünü açtığını ifade etti.

SAMANYOLUHABER.COM


<< Önceki Haber Adem Yavuz Arslan'ın özellikle altını çizdiği konu... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER