Adıyaman'ın lezzetlerini oğlunun eğitimi için sunuyor

Girişimci bir kadın, KOSGEB'den aldığı destekle kentin yöresel lezzetlerinin yer aldığı iş yeri açtı.

Adıyaman'ın lezzetlerini oğlunun eğitimi için sunuyor

Küçük ve Orta Ölçekli Gelişme ve Destekleme İdaresi Başkanlığından (KOSGEB) aldığı destekle iş yeri açan girişimci kadın, hem oğlunun eğitim masraflarını karşılıyor hem de Adıyaman'ın yöresel lezzetlerini beğeniye sunuyor.

Evli 3 çocuk annesi Remziye Günay, eşi geçen yıl işsiz kalınca aile olarak ekonomik sorunlar yaşamaya başladı. Üniversite öğrencisi oğlunun eğitimi için iş hayatına atılmaya karar veren Günay, girişimcilik kursuna katıldıktan sonra KOSGEB'ten aldığı 27 bin TL ile Adıyaman'ın yöresel yemeklerinin yapıldığı lokanta açtı.

Aynı zamanda 4 kişiye istihdam sağlayan girişimci kadın, şimdi işlerini daha da büyütmek istiyor.

Günay, yaptığı açıklamada, eşinin işsiz kalması üzerine üniversitede okuyan oğluna maddi destek sağlamak amacıyla iş hayatına atılmaya karar verdiğini belirtti. Katıldığı girişimcilik kursu sonunda aldığı sertifika ile KOSGEB kredisi aldığını anlatan Günay, şunları kaydetti:

"ŞEHRİMİZİN BUNA İHTİYACI VARDI"

"Oğlum, Kırıkkale Üniversitesinde endüstri mühendisliği eğitimi alıyor. Onun bu seviyelere gelebilmesi için çok mücadele ettik. Çocuklarımın en güzel bölümlerde okumasını istiyordum. Çok şükür istediğimiz oldu ama eşim işsiz kalınca maddi sıkıntılar yaşamaya başladık. İşte böyle bir ortamda 'ne iş yapabilirim' diye düşünürken Adıyaman'ın yöresel yemeklerinin yapıldığı bir lokanta açmaya karar verdim. Ayrıca şehrimizin buna ihtiyacı var diye düşündüm. Gerçekten Güneydoğu'nun farklı damak tatlarını özellikle dışarıdan gelen ziyaretçilerin beğenisine sunmak istedim." 

"BU LEZZETLERE ÖZLEM ÇOK FAZLAYDI"

Eşinin kendisine destek olduğunu aktaran Günay, kısa sürede tanındıklarını ve ilgi gördüklerini dile getirdi.

İş yerindeki yöresel yemekler hakkında da bilgi veren Günay, "Lokantamızda Adıyaman'ın saç üzerinde pişen hıtabı, gözlemesi, şekerli ve fıstıklı katmeri var. Ayrıca bu lezzetlere özlem çok fazlaydı. Bunların yanında içli köfte, ekşili, çullu köfte, mantı ve Adıyaman'ın meşhur fırın tavasını beğeniye sunuyoruz" diye konuştu. 

Günay, kendine çok güvendiğini ve bu sektörde büyümek istediğini sözlerine ekledi. 

AA
<< Önceki Haber Adıyaman'ın lezzetlerini oğlunun eğitimi için sunuyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER