Adliyede bayramlaşma talebini değerlendirecek savcı yok

Gözaltı süreleri geçtiğimiz cumartesi dolan polisler ve ailelerinin bayramlaşma izni için adliyede muhatap yok.

Adliyede bayramlaşma talebini değerlendirecek savcı yok

Polis avukatları hazırladıkları dilekçeyle soruşturma savcıları ve sorumlu başsavcıvekili Orhan Kapıcı, dahil kapı kapı dolaştı. Ancak, dilekçeyi verecek savcı bulamadı. Avukat Ali Çelik, bu duruma "Böyle bir uygulama görmedik. Adliyedeki tüm savcı kapılarını çaldık. Kimse yok nöbetçi savcılar 'bizim işimiz değil' diyerek talebimizi işleme koymuyor." ifadelerini kullandı.

DAHA BAYRAM GELMEDİ


Zaman'ın haberine göre Çağlayan Adliyesi'ndeki hukuk garabetlerine bir yenisi eklendi. Arefe günü polis avukatları İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak nezarethanede tutulan müvekkillerin bayramda aileleri ile görüşmelerine imkan sağlanmasını istemişti. Savcılık, ‘daha bayram gelmedi' diyerek bu talebi reddetmişti. Bayramın birinci gününde avukatlar, dilekçelerini tekrar hazırladı. Bu dilekçede, “Soruşturma devam ederken gözaltı süresi dolmasına rağmen yukarıda ki dosya numarası verilmiş olan dosyada gözaltı süresi dolmasına rağmen halen haksız bir şekilde alıkonulan (muhafaza altında tutulan) müvekkillerimizin 28 Temmuz tarihine Ramazan Bayramına denk gelmiş olması ve 7 gündür devam eden mağduriyet de göz önünde tutularak, bu kutsal günde müvekkillerimizin 1 ve 2. Dereceden yakınları ile bayram görüştürmesi yaptırılması yönünde talepte bulunma zorunluluğu hasıl olmuş ve 27.07.2014 tarihinde savcılığınıza müracaatımız edilmiş, ancak bu talep ‘henüz bayram başlamamış' olması gerekçesiyle reddedilmiştir” denildi.

BİZİM GÖREVİMİZ DEĞİL

Avukatlar, ‘Tamamen insani ve kutsi bu talebin kabulüne karar verilerek müvekkillerimizin bayram görüşmesi yapılmasını karar verilmesini talep ve arz ederiz' ifadelerini içeren dilekçelerini teslim edecek adli merci bulamadı. Adliyede nöbetçi görev yapan nöbetçi savcılar bu talebi "bizim görevimiz değil" diyerek değerlendirmeye almadı.
<< Önceki Haber Adliyede bayramlaşma talebini değerlendirecek savcı yok Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER