Adliyede skandallar zinciri devam ediyor

İstanbul Adliyesinde yeni ‘Kaç İsmail’ vakası ortaya çıktı. Teslim olmak için giden polisler hakim odasında Kılıçdaroğlu’nu ifadeye çağıran Savcı Mehmet Demir’le karşılaştı. Demir ekran ekran dolaşıp ‘paralel yapı’ safsataları dillendirmesiyle biliniyor.

Adliyede skandallar zinciri devam ediyor

Sahur operasyonunda gözaltına alınıp serbest bırakıldıktan sonra haklarında tekrar yakalama kararı çıkarılan 17 polisten ikisi daha mahkeme tarafından serbest bırakıldı. Adliye çıkışında açıklama yapan avukat Sıddık Filiz yeni bir ‘Kaç İsmail’ olayının yaşandığını deşifre etti.

Avukat Filiz, havuz medyasında sıkça boy göstererek “Paralel yapı” safsatasını ağzından düşürmeyen ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu dokunulmazlığı olduğu halde ifadeye çağırdığı için Edirne’ye tayin edilen Savcı Mehmet Demir’in adliyeye gelerek polislerin sorgusunu yapan hakimin odasında bir süre hakimle görüştüğünü kaydetti.

‘HSYK’YA BİLDİRECEĞİZ’

Filiz, “Kemal Kılıçdaroğlu'nu da ifadeye çağırmış olan bir savcı, maalesef görüşmeye gittiğimizde hakim beyin odasındaydı. İçerde neler dönüyor biz de tam çözemiyoruz. Yargılamanın devam ettiği bir süreçte sayın savcının mahkeme hakimini ziyaret etmesi ister istemez aklımıza bazı şüpheler getiriyor.

Durumu Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu'na arz edeceğiz. Anayasa Mahkemesi son dönemlerde biliyor-sunuz çok güzel özgürlük yönünde kararlar veriyor. Bunu bir an önce götürüp, bu hukuksuz-lukları bir an önce bitirtmeye çalışacağız” ifadelerini kullandı.

‘Bugün olsa yine yaparız’

Sorgusunun ardından serbest bırakılan polis memuru Faruk Kıvrak, "Arama kararının çıkarılmasına gerek yoktu. Kendimiz geldik zaten buraya. Bizim yaptığımız bütün iş ve işlemler zaten mahkeme kararları ve savcılık talimatlarına dayanıyor. O yüzden bizim hiçbir şekilde korkumuz ve çekincemiz yok. Yarın gene bu görevi yap deseler, gene yaparız" dedi.

Bugün'ün haberine göre, polis memuru Mücahit Gökoğlu da, "İzmir'den geldim. Kendi imkanlarımızla geldik. Kaçtığımız bir husus yok. Biz görevimizi yaptık. Mahkemelerin, savcılıkların talimatlarına, kanunlarda yer alan yetkilerimize istinaden görevimizi yaptık. Bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

<< Önceki Haber Adliyede skandallar zinciri devam ediyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER