Aileboyu fişlemelere ülkücülerden sert tepki

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı’nın polis teşkilatına alımlarda yaptığı aile boyu fişleme skandalına tepkiler dinmiyor. Raporda ‘ülkücü’ olduğu için fişlenen S.A. ve M.A. iktidara tepkili: “Ülkücü olmak ne zamandan beri anayasal bir suçtur? Bizi PKK ile birlikte fişlemişler, bu alçaklıktan başka bir şey değil.”

Aileboyu fişlemelere ülkücülerden sert tepki

İçişleri Bakanlığı’na bağlı Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığı’nın skandal fişlemelerine tepkiler artarak sürüyor. Zaman’ın, 11 Kasım’da, ‘İçişleri Bakanlığı’nda sülale boyu fişleme’ manşetiyle ortaya çıkardığı fişleme belgelerine göre, bakanlık memur adaylarını akrabaları ile birlikte fişlemişti. Kimin hangi cemaat, parti veya görüşe mensup olduğu belirlenerek ‘referans’ listeleri hazırlanmıştı. İddiaya göre polis teşkilatına alımlar da işte bu fişlemelere göre yapılıyordu. Ülkücüler de fişleme listelerine girmişti. O isimlerden biri de S.A. Fişleme belgelerinde isminin karşısına, “Kendisi ülkücü görüşe müzahir şahıslardan olduğu şeklinde bilgisi mevcuttur.” notu düşülmüş. Ailesinin AKP’ye oy verdiğini anlatan S.A. duruma sert tepki gösterdi. Şöyle konuştu: “Benim ailem AKP’ye oy verdi ama ben ‘ülkücü’ olduğum gerekçesiyle fişlendim. Ülkücü olmak ne zamandan beri anayasal bir suçtur! Bizi PKK ile birlikte fişlemişler, bu alçaklıktan başka bir şey değil. 2014 yılında dünya nelerle uğraşıyorken biz insanların bu ülkücüdür, bu komünisttir diye yargılıyoruz, engelliyoruz. Bu kabul edilebilir değil. Şeytanın yapamadığını bunlar yapıyor. Hani bir hukuk devletiydik!”

FİŞLEMELERİ YAPANLARDAN HESAP SORULMASINI BEKLİYORUZ

Ülkücü isimlerden M.A. ise fişlemelerin polis teşkilatı ile sınırlı kalmayacağını belirtiyor. M.A., endişe etmemeleri için ailesini fişlemelerden haberdar etmediğini anlatıyor. Şöyle konuşuyor: “Şu durumda devlet dairelerinin tamamı bize kapandı. Biz hak ettiğimiz hiçbir devlet dairesine giremeyeceksek o zaman neden üniversite okuyoruz? Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı resmiyette vardır. Bu vakıf devletin denetimindedir, tamamen yasal faaliyet gösteriyor. Ancak benim bu vakfa üyeliğim bile yok. Sadece ülkücü düşünceye gönül vermemden ötürü fişleniyorum. Biz vatan haini miyiz? Ülkücüler vatan haini mi? Suçumuz nedir? Kaldı ki fişleme anayasal bir suçtur. Devletin kendi vatandaşını siyasi görüşüne göre fişlemesi kabul edilemez bir durumdur. Madem Türkiye bir hukuk devletidir, o halde Anayasal bir suç olan bu fişlemeleri yapanlardan hesap sorulmasını bekliyoruz.”
<< Önceki Haber Aileboyu fişlemelere ülkücülerden sert tepki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER