Akşam “Ekmel” iftirası için de tekzip yayınladı

Havuz medyasının yayın organı attığı iftira dolu haberler için tekzipler yayınlamaya devam ediyor.

Akşam “Ekmel” iftirası için de tekzip yayınladı

Çukurova Holding bünyesindeyken TMSF tarafından el konulan ve daha sonra başına eski bir AKP milletvekilinin atandığı Akşam gazetesi, Fethullah Gülen Hocaefendi ve Hizmet Hareketi aleyhinde yaptığı yalan haberlerden dolayı tek tek tekzip yayınlamaya devam ediyor. 

Akşam, ‘Pensilvanya’dan Ekmel duası’ manşeti için düzeltme yayımladı. Tekzipte, haberin içeriğinde gerçek dışı iddialara yer verildiği vurgulandı.Şimdiye dek birçok yalan habere imza atan gazete, hakkındaki tekzip kararlarına rağmen iftira kampanyasına devam ediyor.

İşte Akşam’da yer alan o tekzip yazısı:

“Akşam Gazetesi’nin 05 Ağustos 2014 tarihinde 1. ve 12. sayfasında yer alan  “PENSİLVANYA’DAN EKMEL DUASI” ve “ÇATIYA PARALEL DESTEĞİ DEŞİFRE ETTİ”  başlıklı haberde, içeriği itibariyle gerçek dışı iddialara yer verilmiştir. Ayrıca, kullanılan ifadeler ve yöneltilen suçlamalarda haksız olup kişilik haklarında da açık bir saldırı niteliği taşımaktadır.  Haber içeriğinde “Paralel yapı, hükümeti devirmeye yönelik darbe girişimlerinde bulunduğu, Başbakan Erdoğan’a beddua edildiği, müvekkilimin son yayımlanan sohbetinde Ekmeleddin İhsanoğlu’na açık açık destek verilmesini istediği, milli iradenin etki altına alınmak istendiği” iddiaları yer almıştır. Bu iddialar açıkça gerçeğe aykırıdır. 17 Aralık’tan itibaren iktidar partisi ve belli bir medya grubunun mensuplarınca ‘paralel yapı/örgüt ile müvekkilimin ilişkisinin bulunduğu iddia edilmektedir. Bu iddialar doğru değildir. Söz konusu haberde yer alan iddialar  gerçek dışıdır. Türk dil kurumuna göre ekmel kelimesinin anlamı eksiksiz, olgun ve en uygun’dur. Müvekkilimin sohbetinde yer alan iman-ı ekmel; eksiksiz iman, ihsan-ı ekmel; eksiksiz ihsan, ihlas-ı ekmel, eksiksiz ihlas, rıza-yı ekmel, eksiksiz rıza anlamında kullanılmıştır.

Ayrıca haber sunumunda öncelikle “Açık açık Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek verilmesini istedi” şeklinde yer alan ifadeler, haberin kendi içerisindeki çelişkiyi de ortaya koymaktadır. Müvekkilimin siyasi hiçbir mesajının bulunmadığı sohbetinin çarpıtılarak habere konu yapılması müvekkilimin kişilik haklarına saldırı mahiyetindedir. Anayasa’nın 28. ve 5187 sayılı Basın Yasası’nın 3. maddesinde ifadesini bulan basının haber verme hakkının gerçeklik, güncellik, kamu yararı, toplumsal ilgi, konu ile ifade arasında düşünsel bağlılık unsurları ile sınırlı olduğu belirtilmiştir. Yapılan bu haberlerle de bu sınırın aşıldığı anlaşılmaktadır. İzah edilen nedenlerle, yasal haklarımız saklı kalmak üzere, müvekkilim hakkında gerçekdışı beyanlar içeren bu haberi tekzip etmek zaruriyeti doğmuştur. Kamuoyuna saygıyla duyurulur. “

Fethullah Gülen Vekili Av. Nurullah Albayrak
<< Önceki Haber Akşam “Ekmel” iftirası için de tekzip yayınladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER