Albaydan ere kadar, herkes orada...

Van'da devriye gezen askerler, bir köy okulunda gördükleri manzara karşısında harekete geçti, sonrasında büyük bir seferberlik başlatıldı.

Albaydan ere kadar, herkes orada...

Van'ın Çatak ilçesinde devriye gezen askerlerin,  Kaçit köyünde okuyan öğrencilerin kıyafetlerinin olmadığını görmesi üzerine  başlattığı kampanya kapsamında, 158 öğrenciye giyim yardımı yapıldı.

Çatak İlçe Jandarma Komutanlığı'nda görevli askerler, ilçe merkezine 10  kilometre uzaklıktaki Kaçit köyünde gerçekleştirdikleri devriye görevi sırasında,  zor şartlarda okula giden ve üzerlerinde kıyafeti bulunmayan öğrencileri görünce  yardım kampanyası başlattı.

Kampanyanın, Van Valiliği ve İl Jandarma Komutanlığı'na iletilmesinin  ardından Van Ticaret ve Sanayi Odası'nın da katkılarıyla okuldaki 158  öğrenci için yeni kıyafetler alındı.

Kıyafetleri çocuklara dağıtmak için köye giden Vali Yardımcısı Zafer  Coşkun, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Nurettin Alkan ve VATSO Başkanı Mirza Nadiroğlu, öğrencilere tek tek yeni kıyafetlerini giydirdi.Daha sonra öğrencilerle aynı sıralara oturarak sohbet eden Vali  Yardımcısı Coşkun ve İl Jandarma Komutanı Alkan, öğrencilere çeşitli sorular  sordu. Mutlulukları gözlerinden okunan öğrenciler de kendilerine kıyafet hediye  eden Mehmetçiklere teşekkür etti.


Buradaki programın ardından okulda incelemelerde bulunan Coşkun,  pencereleri kardan kapalı olan okulda zor şartlarda eğitim verildiğini görünce  şaşkınlığını gizleyemedi.
Van Çatak
Vali Yardımcısı Coşkun'dan köyde yeni bir okul yapılması talebinde  bulunan köylülerden İdris Görgülü, köy içindeki arazisini okul yapılması amacıyla  hibe edebileceğini söyledi. Görgülü'nün hibe ettiği araziyi de inceleyen Vali Yardımcısı Coşkun, arsanın yeni okul yapımı için elverişli olduğunu görünce, köyde 8 derslikli yeni  okul yapılması için çalışma başlatacaklarını kaydetti.
<< Önceki Haber Albaydan ere kadar, herkes orada... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER