Albayın cevabı salonu karıştırdı

"Olay kaza mıydı?" sorusuna duruşmada ilginç cevap...

Albayın cevabı salonu karıştırdı

Afyonkarahisar’da 5 Eylül 2012’de 25 askerin şehit olduğu mühimmat deposundaki patlama davasının tutuksuz sanıkları Kıdemli Albay Veysel Özbay, Binbaşı Ali Duran ve Üsteğmen Tarık Aydın askeri mahkemede hakim karşısına çıktı. Eskişehir 1. Hava Kuvvetleri Komutanlığı Askeri Mahkemesi’nde görülen duruşmada Kıdemli Albay Özbay, şehit yakınlarının sorularını da cevaplandırdı.

Şehit yakınlarının avukatlarından Altan Ulutaş, patlamada sabotaj şüphesi olduğunu, 7 dakika önce nizamiye kapısında ziyaretçilerle nöbetçi askerler arsında tartışma çıktığını, atılan taşlardan nöbetçi askerin yaralandığını belirterek araştırılmasını istedi. Ulutaş’ın “Olayın kaza olduğuna inanıyor musunuz?” sorusunu yönelttiği Özbay “Şahsi kanaatimi soruyorsanız o bende kalsın” cevabını verince mahkeme salonu hareketlendi. Salonda bağrışmalar yaşanırken fenalaşanlar oldu. 

Özbay daha sonra bazı sözlerinin yanlış anlaşıldığını belirterek “Yedi saattir ifade veriyorum. Yorgunluğumdan ötürü sürçü lisan ettim. ‘O bende kalsın’ demek istemedim. Bu olayın bir kaza olduğu açıktır” dedi. Şehit yakınlarının avukatları da “Sanıkların delil sakladıklarını düşünüyoruz” ifadelerini kullandı. 

Daha sonra Binbaşı Ali Duran savunma yaptı. Duran el bombalarının çalışma sistemini anlatırken şehit yakınları “Bombaları çalışma sistemini bize değil, zamanında şehit olan çocuklarımıza vermeliydiniz” diye tepki gösterdi. Kendisine yönelik suçlamaları kabul etmeyen Duran, el bombalarının düzensiz yerleştirilmiş olduğunu söyledi. 29 nolu deponun düzensiz istiflenmiş halini ve kritik arızalı olduğunu belirten mühimmatların fotoğraflarını gösteren Duran'a bir şehit yakını "Bu fotoğrafları ne zaman ve kim tarafından çekildi" dedi. Duran ise, "Bu fotoğraflar tanımadığım birisi tarafından evime CD şeklinde getirildi" diye cevap verince salon yine karıştı.

Öte yandan şehit ailesi avukatlarının tutuksuz sanıklar Kıdemli Albay Veysel Özbay, Binbaşı Ali Duran ve Üsteğmen Tuncay Aydın'ın tutuklanma talepleri, Eskişehir Asker Mahkeme heyeti tarafından kabul edilmedi. Heyet, duruşmayı 31 Temmuz 2013 tarihine erteledi.

DHA
<< Önceki Haber Albayın cevabı salonu karıştırdı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER