Ali İsmail Korkmaz davasının en kritik tanığı konuştu

Ali İsmail Korkmaz davası olaylı başladı. Davasının en kritik tanığı konuşunca salondakiler gözyaşlarını tutamadı. Sanıkların tahliye talepleri reddedildi..

Ali İsmail Korkmaz davasının en kritik tanığı konuştu

Eskişehir'de Gezi Parkı olayları sırasında polis dayağı sonucu öldüğü iddia edilen Ali İsmail Korkmaz'ın davası ikinci kez Kayseri'de başladı. Duruşmayı izlemek için gelen gruplar aranmadan alana girmek isteyince polisle aralarında arbede yaşandı. Öte yandan davanın en kritik tanığı, olay anını anlattığı sırada salondaki herkes ağladı. Ayrıca tutuklu sanıkların tahliye talepleri reddedilirken, duruşma 14 Temmuz'a ertelendi.

ARBEDE ÇIKTI

Üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'ın öldürülmesiyle ilgili açılan davanın ikinci duruşması Kayseri'de olaylı başladı. Davayı izlemek için çeşitli illerden gelen gruplar, adliye binasına doğru yürüyüşe geçti. Kalabalık grup arama noktasından geçmek istemeyince arbede çıktı. Bölgeye gelene kadar 3 kez arandıklarını savunan grup temsilcileri polisle anlaşmaya çalıştı.

ALİ İSMAİL'İN İLESİ FOTOĞRAFLA MAHKEMEYE GELDİ

Korkmaz'ın ailesi daha önce olduğu gibi bu duruşmaya da ellerinde Ali İsmail Korkmaz'ın fotoğraflarıyla geldi. Ali İsmail'in annesi Emel Korkmaz, "Çocuklara onlara baba neredesin diye sorduklarında ne cevap verdiler. Biz 19 yaşındaki gencecik bir çocuğa kıydık o yüzden hapiste miyiz dediler yoksa ne dediler onları çok merak ediyorum. Onu sormaya geldim." diye konuştu.

DAVANIN EN KRİTİK TANIĞI KONUŞTU, SALONDAKİLER AĞLADI

Duruşmada yargılanan 4'ü polis 8 sanık hazır bulundu. Davanın en kritik tanığı olan ve olay anını gören Semih Berkay Yapıcı yaşananları anlatığı sırada salonda bulunan çok sayıda kişi gözyaşlarını tutamadı. 

Kendisi de ağlayan Yapıcı'nın ifadesine göre polisler Ali İsmail'in kafasını defalarca kez kaldırım taşlarına vurdu. Ellerinde odunlar olan siviller de dövmeye devam edince bazı polisler saldırganları "Başımıza iş açıcaksınız, sakin olun" diyerek uyardı. 

İLK KEZ GÖSTERİLEN GÖRÜNTÜ

Saatler ilerledikçe duruşmada tansiyon da yükseldi. Mahkemede saldırı sonrası Ali İsmail'in arkadaşı Turhan'ın kolunu tutup yürürken kaydedildiği bir görüntü ilk kez gösterildi. Anne Emel Korkmaz, duruşma sırasında bir ara dayanamayarak ağladı ve dışarı çıktı.  



Mahkemede, çok sayıda avukat da Ali İsmail Korkmaz lehine müdahillik yapmak için hazır bulundu. Öte yandan Gezi Parkı eylemlerinde ölen Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan ile Ahmet Atakan'ın kardeşi Zafer Atakan da duruşmaya katıldı. Elvan ve Atakan'ın müdahillik talebi ise reddedildi.

TAHLİYE TALEBİ REDDEDİLDİ, DURUŞMA 14 TEMMUZ'DA

Öte yandan Kayseri'de görülen Ali İsmail Korkmaz davasında, tutuklu sanıkların tahliye talepleri reddedilirken, duruşma 14 Temmuz'a ertelendi.
<< Önceki Haber Ali İsmail Korkmaz davasının en kritik tanığı konuştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER