Ankara kulislerini hareketlendiren yeni senaryo!

Başbakan Erdoğan’ın Başdanışmanı Er­tan Ay­dın, El Cezire’deki makalesinde çarpıcı açıklamalar yaptı.

Ankara kulislerini hareketlendiren yeni senaryo!

Başbakan Erdoğan’ın Başdanışmanı Doç. Dr. Aydın, El Cezire’deki makalesinde gündeme ilişkin açıklamalar yaptı. “Gelecek yıl içerisinde Türkiye’de özgürce yarışılan yerel, cumhurbaşkanlığı ve muhtemelen erken genel seçimler yapılacak” dedi.

Bugün Gazetesi'nin haberine göre, Baş­ba­kan­lık Baş­da­nış­ma­nı Doç. Dr. Er­tan Ay­dın, dün El-Ce­zi­re te­le­viz­yo­nu­nun in­ter­net si­te­sin­de ya­yın­la­nan ma­ka­le­sin­de önü­müz­de­ki yıl içe­ri­sin­de muh­te­me­len er­ken ge­nel se­çim ya­pı­la­ca­ğı­nı açık­la­dı. 

GE­Zİ GÖS­TE­Rİ­LE­Rİ YA­SAL HAK

Baş­ba­kan Re­cep Tay­yip Er­do­ğa­n’­ın iç po­li­ti­ka ve ka­mu­oyu araş­tır­ma­la­rın­dan so­rum­lu da­nış­ma­nı Doç. Dr. Ay­dı­n’­a ait ma­ka­le El Ce­zi­re te­le­viz­yo­nu­nun www.al­ja­ze­era.com ad­re­sin­de ya­yın ya­pan in­ter­net si­te­sin­de ya­yın­lan­dı. Ay­dın, Ge­zi Par­kı olay­la­rı ile il­gi­li “Ge­zi gös­te­ri­le­ri kıs­men de­mok­ra­tik sis­te­me olan gü­ven­le ala­ka­lıy­dı, ya­sal çer­çe­ve­de ya da o ya­sal çer­çe­ve­yi aşa­cak şe­kil­de gös­te­ri­ye ka­tı­lan­la­rın ya­sal gü­ven­ce­le­ri ve hak­la­rı var. Bir ay bo­yun­ca de­vam eden gös­te­ri­ler­de mey­da­na ge­len beş ta­lih­siz ölüm ise sav­cı­lık­ça so­ruş­tu­rul­mak­ta ve so­rum­lu­la­rı bu­nu ya­sal sü­reç içe­ri­sin­de açık­la­mak zo­run­da­la­r” ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı. Ya­şa­nan olay­lar­da mey­da­na ge­len za­ra­ra da dik­kat çe­ken Ay­dın, şöy­le de­vam et­ti:

3 SEÇİM YAPILACAK

“Ka­mu ma­lı­na yö­ne­lik mil­yon­lar­ca do­lar­lık za­rar ve­ril­miş ol­ma­sı­na rağ­men şu an­da her­han­gi bir gös­te­ri­ci­ye ha­pis ce­za­sı ve­ril­miş de­ğil. Bu ara­da New York Ti­me­s’­ın be­lirt­ti­ği gi­bi Baş­ba­kan Er­do­ğan, Ge­zi gös­te­ri­le­ri­nin li­der­le­riy­le gö­rüş­tü ve gös­te­ri­ci­le­rin te­mel ta­lep­le­ri­ni ka­bul et­ti­ler. Ge­le­cek yıl içe­ri­sin­de Tür­ki­ye­’de öz­gür­ce ya­rı­şı­lan ye­rel se­çim­ler, cum­hur­başkan­lı­ğı se­çim­le­ri ve muh­te­me­len er­ken ge­nel se­çim­ler ya­pı­la­ca­k.”
di­ye yaz­dı.
<< Önceki Haber Ankara kulislerini hareketlendiren yeni senaryo! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER