Ankara'yı hareketlendiren haber

Ankara'da Ricciardone merkezli baş döndüren bir trafik yaşandı.

Ankara'yı hareketlendiren haber

Ankara'yı hareketlendiren tartışma, Büyükelçi'nin Türk yargı sistemini eleştirmesiyle başladı. Gazetelerin Ankara temsilcilerini ağırlayan Ricciardone, kimi komutan ve vekillerin tutuklanmasıyla, tutukluk sürelerinden şikayet etti. 
İlk tepki AK Parti sözcüsü Hüseyin Çelik'ten geldi. Açıklamaları hoş karşılamadıklarını ve kınadıklarını belirten Çelik "Sayın büyükelçi haddini bilmelidir'' dedi. 
Ankara'daki esas hareketlilik ise öğle saatlerinde yaşandı. Son dakika haberlerine göre Büyükelçi Ricciardone, Dışişleri Bakanlığı'na çağrılmıştı. Gelişmeler üzerine gözler bir anda Büyükelçilik kanadına ve Bakanlığa çevrildi.  Aynı dakikalarda ABD Büyükelçiliğinden bir açıklamada geldi. Görüşme talebinin elçilik tarafından geldiği ve rutin ziyaretler kapsamındaki görüşmenin olağanüstü bir durum olmadığı belirtildi. Ziyaretin, saldırıda Türk yetkililerin gösterdiği ilgi sebebiyle bir teşekkür ziyareti olduğu vurgulandı.  Randevu talebi saldırının hemen ardından yapılmıştı. Ancak Bakanlık müsteşarı Feridun Sinirlioğlu'nun yurt dışında olması sebebiyle randevu bir hafta sonrasına verilmişti. Görüşmenin öncelikli gündemi büyükelçiliğe yapılan saldırıydı. 
Diğer yandan Büyükelçi'nin yargıyla ilgili açıklamalarına iktidar kanadından tepkiler sürdü. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ "büyükelçi içişlerimize müdahale anlamı taşıyan değerlendirmelerden uzak durmalı, kendi işleri bakmalı" dedi. Hüseyin Çelik ise Büyükelçi'nin uyarılacağını açıkladı.

<< Önceki Haber Ankara'yı hareketlendiren haber Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER