Atatürk Orman Çiftliği’ndeki projeler vatandaşı mağdur etti!

Atatürk Orman Çiftliği’nde (AOÇ) başbakanlık binasının yapım çalışmaları mahkemenin yürütmeyi durdurma kararına karşın sürüyor. Alandaki tarihi Çiftlik Restoran’ın sahibi Anayasa Mahkemesi’ne başvurdu.

Atatürk Orman Çiftliği’ndeki projeler vatandaşı mağdur etti!

Atatürk Orman Çiftliği’ndeki projeler nedeniyle “usulsüz yıkılan” tarihi Çiftlik Restoran’ın sahibi, Anayasa Mahkemesi’ne başvurdu. 

YIKIM BAŞLADI

60 yıllık işletme olan ve AOÇ’un sembolü haline gelen Yeni Çiftlik Restoran’ı, yapılması planlanan yeni projeler nedeniyle işletmenin işyeri açma ve çalışma ruhsatının iptal edilerek işletmenin faaliyetten men edilmesine” karar verildi. Restoran’ın sahibi Zeynel Öztürk bu kararla ilgili yürütmeyi durdurma davası açtı. Ankara 7. İdare Mahkemesi “işletmenin tasarrufunun devredilmesi, bu nedenle de bu alanda ruhsat iptaline yönelik işlem tesis edemeyeceğine” karar verdi ve yürütmeyi durdurdu.

Vatan gazetesinin haberine göre, kararı 27 Ocak’ta alan Özlüer, kararı aynı gün Yenimahalle Kaymakamlığı’na götürdü. Ekipler ise kararı aldıktan yaklaşık 1 saat sonra, yıkım işlemini gerçekleştirmek üzere harekete geçti. Özlüer, “Karara rağmen tahliye amaçlı gelmelerinin kötü niyetli olduğunu ve yargı kararının uygulanmaması anlamına geldiğini” belirtti. Ancak ekipler polis koruması altında, restoranın içerisindeki eşyaları tahliye bile etmeden yıkım işlemine başladı.

İŞLEME KONULMADI

Özlüer ekipleri ve yıkım talimatını veren kişiler hakkında Ankara Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Ancak savcılık suç duyurusunun “işleme konulmaması” kararı verdi. Bunun üzerine Özlüer, “Yeni Çiftlik restoran, Atatürk Orman Çiftliği sınırları içindedir. Davalı bu alandaki işletmeleri tasfiye ederek alanda çeşitli projeler gerçekleştirmek istemiştir. Bu nedenle de yetkisi altında olmadığı halde işyerimizin ruhsatını iptal etmiş ve işyerimizin faaliyetini durdurmuştur” diyerek 100 bin TL maddi 100 bin TL manevi tazminat davası açtı.

Öztürk, işletmesinin milyonlarca liralık malzemeler içindeyken yıkıldığını, ekiplerin içeridekileri boşaltmaya bile izin vermediğini belirterek şunları söyledi: “Yangından mal kaçırır gibi yıktılar. Doğa katliamı da yaptılar. 10 bin metrekarelik alanı ağaçlarıyla birlikte yıktılar. Biz restoranın içindeki ağaçları bile kesmedik. 30-40 araçlık belediye ekipleri iki gün gece gündüz demeden yıkım yaptı. Bu bir hukuk skandalı. Bu restoranda Emel Sayın, Zeki Müren sahne aldı. Bir tarihi yok ettiler.” 


<< Önceki Haber Atatürk Orman Çiftliği’ndeki projeler vatandaşı mağdur... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER