Attığı 'tweet'le Türkiye'yi salladı!

Ali İhsan Gelberi sosyal medyada günün en çok konuşulan ismi oldu. Sebebi bakın ne...

Attığı 'tweet'le Türkiye'yi salladı!

Ekonomist Ali İhsan Gelberi, dün gece yarısı Moody's'den gelen sürpriz not artırımı sonrası sosyal medyanın en çok konuşulan isimlerinden biri oldu. Sebebi ise yaklaşık 5 ay önce Twitter'da yazdığı mesaj... 25 Aralık 2012 tarihinde "Bir 2013 yılı ekonomik kehaneti. Başbakan'ın Obama ile görüştüğü gün notumuz artacak" şeklinde tweet atan Gelberi, söz konusu tahminin gerçekleşmesiyle bir anda gündeme oturdu. 



Twitter'da Trend Topic listesine giren Gelberi'nin yeni mesajı ise "Bugün Başbakan Obama ile görüşüyor. Moodys' notumuzu arttırdı. Beş ay önce twiti yenilememe müsaade edersiniz artık” şeklinde oldu. Olayın bu kadar abartılacağını tahmin etmediğini ifade eden Gelberi kendisini tebrik eden herkese teşekkür etti.



Hürriyet'e konuşan Gelberi herkesi şaşkına çeviren bu tahminin perde arkasını ise şöyle anlattı:

"Normalde Fitch'in yapacağı toplantıda not artırım kararı yerine görünüm düzeltme kararı çıkacakken, kurula ABD'den üç kişi getirildiğini ve kararın not artışı yönünde çıktığını okumuştum. Bu olay not artışı süreçlerinin siyasi olduğunu ve lobicilik faaliyetleriyle yapılabildiğinin bir göstergesi. Bakan Babacan da artık derecelendirme kuruluşları ile görüşmeyeceğini ve onları bürokratlara yönlendireceğini söylemişti. Hükümet notu onlarla görüşerek değil lobicilikle yükseltmeye çalışıyor ve bunda da başarılı oluyor. Bunu Fitch'de de yaptılar Moody's'de de. Aslında Moody's, Obama-Erdoğan görüşmesi öncesi not artırmayı siyasi algılanabileceği gerekçesi ile istemezdi. Ama hükümet siyasi olarak bunu ister. Ben de bunları düşünerek 'Başbakan Erdoğan, Obama ile görüştüğünde notumuz artar' dedim. Üstelik daha o zaman randevu tarihi bile belli değildi."


<< Önceki Haber Attığı 'tweet'le Türkiye'yi salladı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER