'Ayıyla karşılaşırsanız ne yapacağınızı biliyor musunuz?

Güler misin, ağlar mısın? Ayıyla karşılaşınca yapılması gereken şeye bakın

'Ayıyla karşılaşırsanız ne yapacağınızı biliyor musunuz?

Kitapçık şeklindeki rehberde, 'Ayı yakınınızdaysa yavaşça geriye dönün. Sakın koşmayın. Normal bir ses tonuyla ayıyla konuşun. Böylelikle insan olduğunuzu anlayacak, merakını giderecektir' denildi.

Azdavay Kaymakamlığı tarafından bastırılan 'Azdavay Yürüyüş Parkurları' rehberde, ilçenin güzellikleri, yürüyüş için öneriler, parkurlar ve ulaşım bilgileri yer aldı.

Ayı görüldüğünde yapılması gereken kuralların da anlatıldığı rehberde, ayı saldırıları, saldırı öncesi ve sonrası yapılması gerekenler maddeler halinde yazıldı.

Coğrafi konum gereği Küre Dağları Milli Parkı'nda büyük bir ayı popülasyonunun olduğu hatırlatılan rehberde, 'Ayılardan korkmalı mısınız?' sorusuna, 'Parklarda, ayı tarafından yaralanma riski çok azdır. Parkur belirleme çalışmalarında hemen her gün gördüğünüz ayı izleri ve dışkılarıyla mutlaka sizler de karşılaşacaksınız. Bölgede kendinizi güvenli hissetmek için ne yapacağınızı bilmeniz gerekir' cevabı verildi.

Rehberde, güvenlik öğütleri kısmında yapılacak en iyi şeyin ayılarla karşılaşmaktan kaçınmak olduğu belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

<< Önceki Haber 'Ayıyla karşılaşırsanız ne yapacağınızı biliyor... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER