Bakan Ala'dan skandal polis okulları açıklaması

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Polis Koleji ile Polis Akademisi'ndeki öğrencilerle ilgili skandal suçlamalarda bulundu. Ala, Kolej ve Akademi'nin kapatılamasıyla ilgili "Oradaki öğrencilerin büyük bölümü Paralel Yapı'ya mensup" dedi.

Bakan Ala'dan skandal polis okulları açıklaması

Bakan Efkan Ala, İç Güvenlik Paketi'nin ele alınacağı TBMM İçişleri Komisyonu'nun AK Partili üyeleri ile bir araya geldi ve düzenlemeyi masaya yatırdı. Toplantıda, paketin komisyonda önümüzdeki hafta çarşamba günü görüşmelerinin başlaması benimsendi. Muhalefetin tavrına göre tasarının alt komisyona gönderilip gönderilmeyeceğine karar verilecek. 

Polis Koleji ile Polis Akademisi kapatılırken, öğrenci ve öğretmenlerin haklarının korunacağını söyleyen Ala, "Bu düzenlemeyi yapmak zorundayız. Eğer Paralel Yapı ile mücadele edeceksek, bu gerekli. Çünkü oradaki öğrencilerin büyük bölümü Paralel Yapı'ya mensup" dedi. 

BAKAN ADETA 'CADI AVI YAPIYORUZ' DİYOR

Lise ve üniversite çağındaki kolej ve akademi öğrencilerinin bakana göre 'yüz kızartıcı suç işlemiş' muamelesi görmesi her kesimden tepki topluyor. Türk polisini çağın gerisine atacak olan kolej/akademileri kapatarak, kısa dönem kurslarla amir seviyesinde polis yetiştirmeyi hedefleyen hükümet hem cadı avı niteliği taşıyan fişlemeler yapmaktan, hem de toplumu kutuplaştıracak söylemler yaymaktan vazgeçmiyor. Binlerce mezun veren ve asayişi temin için önemli vazifeler üstlenen kolej ve akademinin kapatılmasına sunulan gerekçe de bunun bir örneği olarak sunuluyor.
<< Önceki Haber Bakan Ala'dan skandal polis okulları açıklaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER