Bakan Yıldız korkuttu: Sıkıntı büyük olabilir!

Bakan Taner Yıldız Soma'daki faciayla ilgili, "Sıkıntı büyük olabilir!" şeklinde endişe veren bir açıklamada bulundu..

Bakan Yıldız korkuttu: Sıkıntı büyük olabilir!

Enerji Bakanı Yıldız, Ankara'dan yola çıktığı esnada, Soma'daki maden kazasıyla ilgili olarak DHA muhabirine yaptığı açıklamada, 'Sıkıntı büyük olabilir. Şu anda Soma'ya hareket halindeyiz. Mahsur kalanlar ve ölü yaralı konusunda net bir bilgi yok' dedi.

Manisa'nın Soma İlçesi'ne geldikten sonra ise, meydana gelen maden kazasına ilişkin açıklama yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Zaman aleyhimize işliyor. Gelişmelerden endişe duyduğum noktalar var" diye konuştu.

Sabaha kadar çalışmaların bitmesi gerektiğini belirten Yıldız, "Şu anda ben rakam vermeyeceğim size. Ama şehit olan kardeşlerimiz gibi yaralı olarak kurtarılan işçilerimiz var. Sabaha kadar çalışmaları mutlaka bitirmemiz gerekiyor. Zaman aleyhimize işliyor. 400'e yakın kurtarma ekibi çalışıyor. Madenin içerisinde, yangının eksi yüzde 50 koduna çıktığını, 420 metreye kadar da orada işçi kardeşlerimizin çalıştığını biliyoruz" ifadelerini kullandı. 

"OLAY 15.10 SULARINDA GERÇEKLEŞİYOR"

Kazaya ilişkin de bilgi veren Yıldız, "Olay, 15.10 sularında gerçekleşiyor. Ondan önce tespit edilen metan gazları ve diğer zararlı gazların seviyelerinde herhangi bir sıkıntı olmadığını gösteriyor. 15.10'dan sonra herhangi bir metan gazı patlaması yok. İşçi kardeşlerimizi tahrip edebilecek herhangi bir darbe yok" dedi. 

"GRİZU İLE ALAKALI HERHANGİ BİR FACİA SÖZ KONUSU DEĞİL"

Yıldız, "Grizu ile alakalı herhangi bir facia söz konusu değil. Ama karbondioksit ve karbon monoksit zehirlenmesi ile karşı karşıya. İçinde bulunduğumuz durum sıkıntılı bir durum. Amacımız işçi kardeşlerimizin oradan canlı olarak çıkarılmasıdır. Kaybettiklerimizin de olduğunu söylemem lazım. Bu ciddi bir iş" diye konuştu. 

"HER ŞEYİ ŞEFFAF OLARAK PAYLAŞACAĞIZ"

Yıldız, "Şu anki derdimiz rakamlar değil. Her şeyi şeffaf olarak paylaşacağız. Siz değil biz acele edelim. Kriz masamız var orada her şeyi değerlendirelim. Bir buçuk saate kadar tekrar bir açıklama yapacağız" dedi. 

"GELİŞMELERDEN ENDİŞE DUYDUĞUM NOKTALAR VAR"

Yıldız, "Bu hepimizin acısı, sıkıntısı. Gelişmelerden endişe duyduğum noktalar var" dedi. 

DHA

<< Önceki Haber Bakan Yıldız korkuttu: Sıkıntı büyük olabilir! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER