Baraj kapakları açıldı; suya kapılan 5 kişi öldü, 1 kişi kayıp

Siirt'teki Botan Çayı'nın aniden yükselmesi nedeniyle suya kapılan 6 kişiden 5'inin cesedine ulaşıldı.

Baraj kapakları açıldı; suya kapılan 5 kişi öldü, 1 kişi kayıp

Siirt’te pazar günü eğlencesi yasa döndü. Tatili fırsat bilerek Botan Vadisi’nde piknik yapmaya gidenler, baraj kapaklarının açılması sonucu sular altında kaldı. Faciadan sonra Siirt Vali Vekili Mustafa Pala, kaybolan 6 kişiden 5'inin cansız bedenine ulaşıldığını, kayıp 1 kişiyi ise arama çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.

Siirt’te Botan Vadisi’nde piknik yapan vatandaşlara haber verilmeden Botan Çayı üzerindeki Alkumru Barajı’nın kapakları açılınca facia yaşandı. Olayı ihbar alan arama-kurtarma ekiplerinin hızlı bir müdahalesi sayesinde sulara kapılan çok sayıda vatandaşın kurtarıldığı öğrenildi. Siirt Devlet Hastanesi’ne 2’si ağır 8 yaralı getirilirken çok sayıda yaralının da şehirdeki diğer sağlık birimlerinde tedavi altına alındığı belirtildi.

YETKİLİLER BİLGİ KİRLİLİĞİNİ GİDEREMEDİ

Olayın duyulduğu ilk saatlerde yetkililerden herhangi bir açıklama yapılmaması bilgi kirliliğine sebep oldu. Siirt Vali Vekili Mustafa Pala yaklaşık 3 saat sonra yaptığı ilk açıklamada taşan suya kapılan insanlarla ilgili yaşanan bilgi kirliliği olduğunu belirterek, “Kimsenin paniğe kapılmasına gerek yok. Taşkın suyuna kapılan 4 vatandaşımız ekiplerimiz tarafından kurtarılmıştı. Bu saat itibarıyla kurtarılan ve şu an hastanede yatan 6 kişi dışında herhangi bir kayıp, yaralı veya ölü mevcut değil.” dedi. Vali Vekili Pala’nın bu açıklamasına rağmen, çok sayıda kayıp ve ölü olduğu dedikoduları üzerine yüzlerce kişi devlet hastanesi bahçesinde toplandı. Kalabalık, önlem alınmadığı gerekçesiyle valiliği ve diğer yetkilileri istifaya çağırdı. Sloganlar eşliğinde tepkilerini dile getiren kalabalık, uzun süre hastane bahçesinde bekledi. Siirt Vali Vekili Mustafa Pala’nın 22.00 sularında yaptığı ikinci açıklamada ise acı haber geldi. Mustafa Pala, baraj kapaklarının açılması sonucu 6 kişinin kayıp olduğunu belirtti.

Sabah saatlerine doğru ise Vekil Pala, kaybolan 6 kişiden 5'inin cansız bedenine ulaşıldığını, kayıp 1 kişiyi ise arama çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.

Vali vekilinin verdiği bilgiye göre yaralanan isimler şöyle: Ercan Olgun, Yunus Emre Öztaş, Sabriye Tente, Emine Kunduracıoğlu, Leyla Tente ve Doğan Güleç. Yaralıların Siirt Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığı öğrenildi. Bu arada Botan Çayı’nın döküldüğü Dicle Nehri kıyısı üzerindeki Şırnak’ın Cizre ilçesinde de belediye hoparlöründen yapılan anonsta, vatandaşların nehir kıyısından uzaklaşması istendi.
<< Önceki Haber Baraj kapakları açıldı; suya kapılan 5 kişi öldü,... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER