Baro Başkanı o süreçte yapılanları tek tek sıraladı

Eskişehir Barosu avukatları, TBMM’den geçen son yargı paketini ve yaşanan ağır hukuksuzluklara karşı cübbeli eylem yaptı.

Baro Başkanı hukuksuzluğa isyan etti

Adliye binasın önünde toplanan avukatlar adına konuşan Baro Başkanı Avukat Rıza Öztekin, bu yargı paketlerinin 17-25 Aralık olayıyla başladığını söyledi.  Başkan Öztekin,"21 Şubat’ ta bir yasa çıktı. Devrim niteliğinde olduğu söylendi. Özel görevli mahkemeler kaldırıldı. Avukatların dosyalardan bilgi alması konusu genişletildi. Bir hafta sonra ne oldu? O meşhur tahliyeler geldi. Şimdi işleri kalmadı bu maddelerle eski sisteme dönmeye başladılar. İşin özü budur. Çünkü kendilerine lazım olduğu dönemde 21 Şubat kararları çıkarıldı, arkasından o meşhur tahliyeler, takipsizlikler, olay kapatıldı. Şimdi tekrar eski sisteme geri dönecekler." diye konuştu.

"MAL VARLIĞINIZA EL KOYABİLECEKLER"
Anayasal suçlara ilişkin kararların mal varlığı ile ilgili olmadığını kaydeden Öztekin, "Yani bir malı el koymanız için o suçun bir kere mal varlığı ile bağlantılı olması gerekir. Ama şimdi anayasal düzeni ve hükümete karşı işlenen suçlarda maalesef mal varlığınızı el koyabilecekler." dedi.

AKP hükümetinin elleri önde, düğmesi ilikli pozisyonda insan aradığını belirten Öztekin, "Danıştay başkanın orada biat ettiği gibi. Adli yıl açılış töreni kaldırıldı. Çünkü şunu istiyorlar. Biz gerçekleri biliyoruz ama ne olur bunu sizler söylemeyin, bunları dile getirmeyin. İnsanlar bilmesin. Biz ne yaparsak yapalım ama bunları insanlardan kaçıralım istiyorlar." ifadelerini kullandı. 

"BUNDAN SONRAKİ ADLİ YIL AÇILIŞINI ANITKABİR'DE YAPACAĞIZ"

Adli yıl açılış törenin iptal edilmesine sert tepki çeken Öztürk, şöyle konuştu: "Şimdi adli yıl açılış törenini orada kaldırmış olabilirler. Ama biz karar aldık. Bundan sonraki adli yıl açılışını Anıtkabir’de, Atatürk’ün huzurunda 85 bin avukatımızla birlikte yapacağız.80 baroyla halkımızla birlikte yapacağız. Şuanda Anıtkabir’e gidebiliyoruz, girebiliyoruz. Ama yarın buraya da gitmemiz engelleyebilirler veya engelleyecekler. Oraya doğru gidiyoruz açıkçası. Barolar halkın avukatıdır. Biz Adli yıl açılışların her yerde sokakta mahallede, meydanlarda her yerde kutlarız. Neyi nerelere kadar yasaklayacaksınız. Ya böyle bir şey olabilir mi?"

CUMHURBAŞKANI YARGIÇ VE HAKİMLERE HAKARET EDİYOR, BİR SAVCI SORUŞTURMA AÇMIYOR

Öztürk, cumhurbaşkanın yargıç ve hakimlere hakaret etmesine rağmen bir savcının çıkıp bu konuda bir soruşturma açmamasına sert çıktı. Öztekin, şöyle dedi: "Şimdi Danıştay başkanı ve Cumhurbaşkanı ziyareti gerçekleşti. Ya şu orada söylenmeliydi en azından Galataport ihalesiyle ilgili orada vatana ihanete kadar sözler sarf edildi. Nasıl benim üyelerime böyle söz sarf edersin denmez miydi? Çıkın açıklama yapın. Bir tek yüksek yargı temsilcisinden tepki gelmedi vatana ihanet suçlamasıyla ilgili. Böyle bir şey olabilir mi? Valla bizim kanımız donmuştur. HSYK’dan bir tepki yok. Bir ülkenin Cumhurbaşkanı çıkacak ‘ben vatana ihanetten yargılanırsam. Onlarda yargılanmalı’ gibi bir algılamalı açıklama yapacak. Sonra bir tek yargıçtan ses çıkmayacak. Bir işlem yapın ya. Burada açıkça hakaret var ya. Bakın hala hakaretler devam ediyor Anayasa Mahkemesi Başkanına kadar. Savcıları bu konuda göreve davet ediyorum."


"BUNLAR ANAYASAYA AYKIRIDIR"
Şimdi yeni yasayla valilere suç ve suçlular konusunda özel yetkililer getirildiğini vurgulayan Öztekin, oysa valinin görevinin suçu önlemek olduğunu aktardı. Öztekin, "Kendine yakın gördüklerinin suçlarını kapatma tehlikesi var. Bunların hepsi Anayasamızın 19 Maddesine, İnsan Hak ve Hürriyetlerine ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesine açıkça aykırıdır. Tabi Anayasa Mahkemesi, tabi o zamana kadar Anayasa Mahkemesine bir operasyon olmazsa. Onunda iptal etmesini bekleriz." diye konuştu.
Cihan
<< Önceki Haber Baro Başkanı o süreçte yapılanları tek tek sıraladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER