Başbakan Erdoğan'dan dershane açıklaması

Başbakan Erdoğan, dershanelerin kapatılmasına dair, süreçte geri dönüş olamayacağını söyledi.

Başbakan Erdoğan'dan dershane açıklaması

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan katıldığı bir televizyon programında gündeme dair açıklamalar yaptı. Dershanelerle ilgili çalışmanın uzun süredir planlandığını belirten Erdoğan, kararda bir geri dönüş olmayacağını ve 15 günlük süre içerisinde sürecin başlayacağını belirtti. 

Başbakan Erdoğan ayrıca genel af konusuna kapıyı kapatırken, Osman Baydemir'in "Türkiye Kürdistanı" sözünü şık bulmadığını, oranın adının Güneydoğu Anadolu Bölgesi olduğunu ifade etti.
 
İşte Başbakan Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

- Dershanelerle ilgili yapılan çalışmalar uzun zamandır planlanıyordu. 

- Fen Lisesi ve Anadolu Lisesi Öğrencilerinin büyük çoğunluğu dershaneye gidiyor. Bu aileler zaten zengin. Ve bu çocuklar zaten iyi eğitim aldıkları için üniversiteyi kazanıyor. Fakir ailelerin çocuklarını yolladıkları meslek liselerinde ise dershaneye gitme oranı çok düşük.

- Etüt Salonlarının kapatılması ile ilgili bir çalışma yok.

- Dershaneler sadece çocuklara test tekniği öğretiliyor.

- Tayin bekleyen öğretmenler, öğretmenlik hakkını kazanmış değiller. 

- Herhangi bir arayış içinde değiliz, bu aşamadan sonra geri adım atmamız mümkün değil. Kapatma kararıyla ilgili süreç 15 gün içinde yani önümüzdeki ilk bakanlar kuruluyla başlayacak. 

Öte yandan Başbakan Erdoğan 'genel af' ve 'Kürdistan' tartışmalarına dair de açıklamalarda bulundu. Başbakan Erdoğan, Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir'in kullandığı "Türkiye Kürdistanı" sözünü eleştirdi. Erdoğan, "Bu ifadeleri kullanması bana göre şık değildir. Bunlar belli yerleri tahrik etmekten başka bir işe yaramaz. Türkiye Cumhuriyeti'nin ismi bellidir. Dolayısıyla bu isim üzerinde herhangi bir spekülasyona gitmenin de bir anlamı yoktur. Kendi bölgesi, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'dir. Adı böyle geçer. Biraz daha kuzeye çıkarız, Doğu Anadolu Bölgesi geçer." diye konuştu. 

Başbakan genel af konusunda da böyle bir ifadesinin de, affın olma ihtimalinin de bulunmadığını belirtti. Erdoğan, "Ben bir başbakan olarak katili affetme yetkisini kendimde göremem. Hatta hatta devletin de bunu affetme yetkisi olamaz. Ancak devlete karşı suçlarda böyle olabilir. Ben kalkıp katili nasıl affedebilirim? O katillerin maktüllerine, şehitlere, şehitlerin ailelerine bunun hesabını nasıl veririm. Temennimiz cezaevlerinin boşalmasıdır." şeklinde konuştu.

<< Önceki Haber Başbakan Erdoğan'dan dershane açıklaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER