Başbakan 'MİT raporu yok!' diyemedi

Başbakan Erdoğan 17 Aralık operasyonuyla ilgili soruya soruyla cevap verdi..

Başbakan 'MİT raporu yok!' diyemedi

  • Başbakan Erdoğan'a sorulmaya çalışılan sorulardan biri de yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarından 8 ay önce MİT'in bir raporla kendisini Reza Zerrab hakkında uyardığı iddiasıydı... 
  • Başbakan rapora yok demedi ancak soruyu soran muhabir üzerinden yine paralel yapıya vurgu yaptı.

Başbakan Erdoğan'ın Almanya ziyareti öncesi düzenlediği basın toplantısında yaşanan ilginç anlardan biri de bir gazetecinin MİT raporuyla ilgili "MİT'in raporlarına nüfuz edebilecek kadar paralel yapının temsilcileri durumuna düşüyorsunuz. 17 Aralık operasyonuyla ilgili bir sorum olacak. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 8 ay önce size bir rapor sunduğu medyaya yansıdı. Şu an tutuklu olan Reza Zerrab'ın söz konusu bakanlarla ilişkide olduğu MİT'in de sizi uyardığı bu ilişkiler ortaya çıkarsa hükümet aleyhinde kullanılır dediği ortaya çıktı. Böyle bir rapor var mı?" sorusunu sorması oldu. 

Başbakan bu soruya net bir cevap vermedi ve MİT'in Reza Zerrap raporunu yalanlamadı. Ancak soru üzerinden "Bakın MİT'in raporlarına nüfuz edecek kadar paralel yapının temsilcileri durumuna düşüyorsunuz." diyerek gazetecileri hedef aldı.

Daha önce de ''Zarrab'ın hayır işlerine girdiğini biliyorum' diyen Başbakan, bir insan için suç sabit olmadıkça o insanı suçlu telakki edemezsiniz' ifadelerini kullanarak şunları söyledi:

'Eğer suç sabit olursa o zaman suçlu dersiniz. Ve bunun dinimizde yeri yoktur. Bizim inancımızda yeri yoktur. Bunları iyi değerlendirmek lazım. Kaldı ki ismi geçen zatla ilgili bana herhangi bir suç duyurusu gelmemiştir. '

Başbakan'ın yok diyemediği basına sızan MİT raporunun 18 Nisan 2013'te hazırlandığı iddia ediliyor. Üç sayfalık raporda, tutuklanan işadamı Reza Zarrab ve bazı bakanlarla ilişkisi üzerinde durulduğu belirlenmişti. Raporun sonuç bölümündeyse "bakanların Reza Zarrab ile ilişkisi ortaya çıkarsa, bu durumun hükümet aleyhine kullanılabileceği" vurgulanıyor. 

<< Önceki Haber Başbakan 'MİT raporu yok!' diyemedi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER