Başbakanlık'ta kritik 'Gezi' görüşmesi

Başbakan Erdoğan ile 'Taksim Gezi Parkı' olaylarını görüşen TUSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz, "Şiddet ve terörün geri gelmesini istemiyoruz." dedi

Başbakanlık'ta kritik 'Gezi' görüşmesi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gezi Parkı olayları ile ilgili kritik bir görüşme yaptı. Erdoğan, Başbakanlık Merkez Bina'da TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz'ı kabul etti. 

Erdoğan'ın, eylemlerin arkasında faiz lobisinin bulunduğunu açıklaması ve Türkiye'deki bazı sermaye gruplarını açıktan eleştirmesi nedeniyle dikkatlerin çevrildiği görüşme 1 saat 15 dakika sürdü. 

Çıkışta gazetecilerin sorularını cevaplayan Muharrem Yılmaz, ekonomik istikrar, katılımdemokrasi, hukukun üstünlüğü ve yeni anayasa mesajları verdi. Yılmaz, Türkiye'ye şiddet ve terörün geri gelmesini istemediklerini söyledi.

Yılmaz, "Biz bütün bu olaylara Türkiye'de toplumun demokratik katılım kanallarından ülkesinin, şehrinin, semtinin meselelerine sahip çıkmanın ötesinde bir yere gitmesine sıcak bakmıyoruz. Yani yakıp, yıkmak, kırmak, dökmek, şiddet, arınmaya çalıştığımız terör ve şiddet geri gelmemeli. Bunları tabi ki kınıyoruz, benimsemiyoruz." dedi.

Bazı firmaların eyleme destek verdiği gerekçesiyle hatta eylemin sponsoru olduğu gerekçisiyle eleştirildikleri ve Başbakan Erdoğan'ın hukuksal olarak hesabını soracakları şeklindeki beyanatı hatırlatılan Yılmaz, şöyle devam etti:

 "Sayın Başbakan bunları hukuk yoluyla eğer hukuka aykırı eylem içerisinde olan varsa hukukun bunu çözmesi gerektiği kanaatinde olduğunu düşünürüm çünkü kendileri bu konunun çözümünü hukukun üstünlüğüne dayandırarak ele almışlardır."

FAZİ LOBİSİ 

Bir gazetecinin görüşmede faiz lobisinin gündeme gelip gelmediğini sorması üzerine de Yılmaz, "Faiz lobisiyle ilgili kavramda Sayın Başbakan'ın ekonomide ulaştığımız istikrarı tehlikeye düşürebilecek piyasa ekonomisinin kural ve düzenin bozulmasına sebep olabilecek gelişmelerle ilgili kaygıları olabileceğini tespit ettim. Ancak Türkiye'deki düzenleyici ve denetleyici kurumların gerçekten ekonominin geleceğiyle ilgili sağlam bir altyapı olarak güvenebileceğimiz kurumlar olduğunu tespit ettik. Bu alanda bir eksiklik varsa bu kurumların bunu ele alacaklarını ifade ettik. Zannediyorum bu konuyla ilgili kaygılarını Sayın Başbakan'ın tabi Türkiye'nin ekonomik istikrarının bozulmayacağı yönündeki kaygılardan kaynaklandığını düşünüyorum." cevabını verdi.

CİHAN
<< Önceki Haber Başbakanlık'ta kritik 'Gezi' görüşmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER