Baykal'dan Başbuğ'a sitem !

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal partisinin meclis toplantısında Cemil Çiçek ile Orgeneral Başbuğ arasındaki diyaloğa gönderme yaptı.

Baykal'dan Başbuğ'a sitem !

Baykal Org. Başbuğ'un Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'e yaptığı Ergenekon şakasını Meclis'teki Grup toplantısında şöyle yorumladı: Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'e, bir askeri tatbikatta, yerdeki mermileri toplarken, 'Dikkatli ol Ergenekon'dan tutuklanabilirsin' esprisi yapılıyor. Devletin zirvesinde, Ergenekon konusunun çok doğru teşhis edildiğini memnuniyetle görüyoruz. Teşhis doğrudur ama tatbikat, 1,5 yıla aşkın süreden beri insanların, şereflerinin, haysiyetlerinin, ailelerinin, sağlıklarının ayaklar altına alındığı gerçeğidir. Bunu içimize sindirmek kolay değildir. Bir yandan şakasını yapacağız diğer yandan bu acı gerçek devam edecek, bu bizim ızdırabımızdır. Bu davadan dolayı ızdırap çekenlere, ailelerine dayanışma duygularımı, geçmiş olsun dileklerimi ifade ediyorum.''

KOMANDOLAR HÜKÜMETİ AĞIRLADI - KARELER

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, AK Parti'nin, her alanda politika kırılmalarıyla karşı karşıya olduğunu savunarak, ''İktidar, pirinç, fasulye, kömür dağıtarak, ekonomi politikasındaki başarısızlığı, önümüzdeki seçimde nasıl örtbas edebilir arayışında, başka çare arayışı yok'' dedi. Baykal, partisinin TBMM Grubunda yaptığı konuşmada, Ergenekon davasında, sanıkların, hakim karşısında ifade verme noktasına gelindiğini, dünya hukuk standartları açısından bu davanın, iftihar edecekleri bir dava olmadığını söyledi. ABD Kongresinde bir komisyonun, ''Ergenekon davasının uluslararası hukuk standartlarına uymadığı, kaygıyla izlendiğine'' yönelik açıklamasına işaret eden Baykal, yabancı çevreden böyle bir değerlendirme gelmesinin önemine değindi. Baykal, bu değerlendirmeyi, yakın ilişkide oldukları AB'nin değil, ABD'nin yaptığını dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Bunun, AB çerçevesinde de ele alınmasını, bu konulara hassas AB yetkilileri tarafından da izlenilip, değerlendirilmesini beklerdik. Eski Jandarma Komutanı Şener Eruygur, ağır bir sağlık sorunuyla karşı karşıya. Bu davanın, daha şimdiden bir kurbanı haline dönüştüğünü, acı şekilde görüyoruz. Büyük üzüntü içindeyiz. Çağımızın bir büyük dramı, trajedisi bu davayla yaşanıyor.
<< Önceki Haber Baykal'dan Başbuğ'a sitem ! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER