Bir itiraf da Bahoz Erdal'dan!

PKK'nın sözde askeri kanat sorumlusu Bahoz Erdal kod adlı Fehman Hüseyin’in kırsaldaki teröristlere 'barış sürecinin olmadığı' yönünde talimat verdiği tespit edildi.

Bir itiraf da Bahoz Erdal'dan!

Bugün'de yer alan habere göre; 6 Ocak’ta dinlemeye takılan telsiz konuşmalarında Bahoz, BDP’li heyetin İmralı’ya gitmesi ile oluşan müzakere sürecinin 'farklı yorumlanmaması' uyarısında bulunuyor. Birçok kanlı eylemin planlayıcısı, Suriye uyruklu Erdal bu sürecin oyalama taktiği olduğunu ve her zaman saldırıya hazırlıklı olmaları gerektiğini vurguluyor. Türkiye kırsalında bulunan teröristlere telsiz aracılığıyla verilen talimatlarda AK Parti’nin PKK’ya karşı bir oyun içinde olduğu belirtiliyor.

'Büyük darbe aldık'

Operasyonların devam ettiğini belirten Bahoz Erdal, hem kırsal hem şehir yapılanmalarına büyük darbe vurulduğunu kaydediyor. Bahoz, aralık ayında hem Türkiye sınırları içinde hem de Kuzey Irak’ta büyük kayıplar verdiklerini anlatıyor. Irak’ın kuzeyine yönelik hava saldırıları sonucunda birçok kampın kullanılamaz hale geldiğini dile getiriyor. Bahoz, AK Parti’nin teröristleri rehavete sokarak daha büyük kayıplar verdirmeyi amaçladığını iddia ediyor.

'Rehavete girmeyin, tedbirleri artırın' uyarısında bulunan Bahoz Erdal, örgütün 2013 yılı planlamasının bütün teröristlere aktarıldığını hatırlatıyor. Bu çerçevede kış üstlenmesinde eğitime ve çalışmalara devam etmelerini istiyor.

Telsiz konuşmasında 31 Aralık’ta Diyarbakır’da örgütün Diyarbakır sorumlusu Numan kod adlı Ertem Karabulut’un öldürülmesi olayına da değinen Bahoz Erdal alınan darbenin nedenini işbirlikçilere bağlıyor. Bahoz teröristlere "Kış üslenmesinde dışarıyla ilişkilerinizi tamamen kesin" talimatı veriyor.
<< Önceki Haber Bir itiraf da Bahoz Erdal'dan! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER