Bir kısım medya ters köşeye yattı

Emniyet teşkilatı, Ergenekon Terör Örgütü'ne (ETÖ) yönelik soruşturmanın başladığı günden itibaren belli bir kesimin hep hedef tahtasında.

Bir kısım medya <b>ters köşeye yattı</b>

Ergenekon Terör Örgütü'ne yönelik soruşturmayı yürüten polisler, operasyonun başladığı günden itibaren her türlü haksız eleştiri ve tepkiyle karşı karşıya kalırken; sanıkların polisi övmesi ise ilginç bir tabloyu ortaya çıkarıyor.

EMNİYET İÇİN HAZIRLANAN YENİ AFİŞLER İÇİN TIKLAYIN

Çok sert ve haksız eleştirilerin yanı sıra tehdit ve baskıya da maruz kalıyor. Aslında sadece savcı ve hâkimden aldıkları talimatı uygulamaya çalışıyorlar. Yani yargının kararını uyguluyorlar. Ancak kimileri (Aydınlık Grubu gibi) Amerikan istihbarat örgütü CIA'den aldıkları emirle bu operasyonu yürüttükleri safsatasını yayıyor, kimileri de 12 Eylül darbesinden sonra işkencelerin yapıldığı Ziverbey Köşkü'nü (Hürriyet'in manşeti: Ziverbey Köşkü'ndeki gibi) hatırlatıyor. Adaletin temsilcileri konumundaki yüksek yargının önemli isimleri ise Yargıtay'da düzenledikleri bir basın toplantısında soruşturmaya tepkilerini sert bir şekilde ortaya koyuyor. Soruşturmanın yargı tarafından yürütüldüğünü bilmelerine rağmen eleştiri oklarını polise çeviriyorlar. Hatta savcı ve hâkimleri temsil ettiğini öne süren YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, ihsas-ı reyi hiç umursamadan Türkiye'nin polis devletine dönüştürülmek istendiğini söylüyor. Ergenekon soruşturmasına karşı çıkan ve tepki gösterenlerin seslerini en çok yükselttikleri konu 'masuniyet karinesi'nin ihlal edilmesi. Onlara göre "Türkiye'nin saygın isimlerine suçlu muamelesi yapılıyor. Ayrıca sabahın erken saatlerinde evlerinden alınmaları hoş bir durum değil. Biraz daha beklenebilir ya da polis onlara davetiye gönderirse ifade vermek için koşarak emniyete gelirler! Bu insanların evlerinin saatlerce didik didik aranması toplumdaki itibarlarını zedeliyor. Bir suçlu gibi gösteriliyorlar. Polis bu soruşturmada yetkisini aşıyor ve hatta polis devleti kurulmak isteniyor." Bir kesim tarafından polise yöneltilen bu haksız eleştirilere en iyi cevabı yine Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan ya da gözaltına alınan sanıklar veriyor. Ergenekon'a karşı çıkanlar polisi suçlarken sanıklar ise soruşturmayı yürüten polisleri övüyor. Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınıp tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan birçok sanık polisin kendilerine çok iyi davrandığını, 'çok nazik ve kibar' olduklarını söylüyor. Bazı sanıklar ise polisteki değişimi görünce şaşırdığını dile getiriyor. İlhan Selçuk başta olmak üzere Kemal Gürüz, Kemal Alemdaroğlu, Mustafa Balbay, Sabih Kanadoğlu, Sinan Aygün, Nurseli İdiz gibi sanıklar ağız birliği etmişçesine polisi övüyor. Sanıklardan Seyhan Soylu, emniyet teşkilatında gördüğü değişim karşısında 'gururlandığını' söylemekten geri kalmıyor. Aslında emniyet teşkilatındaki bu değişim artık yeni nesil polislerin daha donanımlı olduğunu da gösteriyor. Üniversite mezunu, internet ve bilişim konusunda uzman, uluslararası ilişkiler, tarih, sosyoloji gibi belirli alanlarda master ve doktora yapan yeni bir jenerasyon var artık. MEHMET BAKİ - AKSİYON
<< Önceki Haber Bir kısım medya ters köşeye yattı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER