Bir savcı daha Erdoğan'ın iddiasını yalanladı:'Densizlik olur'

Erdoğan’ın ‘Dönemin başbakanı diyen iddianame hazırlamışlar’ iddiasına polis şefi ve 17 Aralık savcısından sonra 25 Aralık savcısı Muammer Akkaş'tan da yanıt geldi.

Bir savcı daha Erdoğan'ın iddiasını yalanladı:'Densizlik olur'

“17 Aralık sonrası için ‘dönemin başbakanı’ ifadesi geçen iddianame hazırlamışlar” diyen Başbakan Erdoğan’ın iddiası hakkında polis şefi Yakub Saygılı ve eski 17 Aralık savcısı Celal Kara ardından eski 25 Aralık savcısı Muammer Akkaş da konuştu. Akkaş, “Fezlekeleri ve önüme gelen evrakları birden fazla kez okudum. Önüme gelen hiçbir evrakta ‘dönemin başbakanı’ ifadesini kesinlikle görmedim” dedi.  
 
Başbakan, Yalova mitinginde “17 Aralık sonrası için hazırlanmış  iddianameler, polis fezlekeleri elime geçti. ‘Dönemin başbakanı’ ifadesi geçen iddianame hazırlamışlar” ifadesini kullandı. Polis şefi Yakup Saygılı, Başbakan hakkında “iftira ve yalan beyanda bulunmak”tan suç duyurusunda bulunurken görevden alınan 17 Aralık savcısı Celal Kara da ilgili ifadenin “hiçbir fezleke veya evrakta kullanılmadığını” söyledi.  
 
Akkaş: Hiçbir resmi evrakta o ifadeyi görmedim
 
Gazeteport'un haberine göre, 25 Aralık soruşturmasını yürütürken görev yeri değiştirilen savcı Muammer Akkaş da iddiaya dair şunları söyledi: 
 
“Bizim dosyamız kapalı bir kutuydu. Fezlekeleri ve önüme gelen evrakları birden fazla kez okudum. Önüme gelen hiçbir resmi imzalı belgede ‘dönemin başbakanı’ ifadesini kesinlikle görmedim. Böyle bir ifade densizlik olur. Ancak okuduğum resmi belgelerin tamamında böyle bir ifade görmedim. Görsem de buna müdahale ederdim.”

<< Önceki Haber Bir savcı daha Erdoğan'ın iddiasını yalanladı:'Densizlik... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER