Bitlis’te 'esrarengiz ev' halkı tedirgin ediyor

Bitlis’in Tatvan ilçesinde bir evde sürekli kendiliğinden yangın çıktığı iddia edildi.

Bitlis’te 'esrarengiz ev' halkı tedirgin ediyor

  • Yaşanan esrarengiz olaylara kimse bir anlam veremiyor.
  • Evde sürekli yangın çıkıyor. Tabaklar kendiliğinden kırılıyor.
  • Hane halkı korkudan dışarıda yatıp kalkıyor.
Kültür Mahallesi’nde ikamet eden Mehmet Eli Bakır (40) isimli vatandaşın evinde kendiliğinden çıktığı iddia edilen yangında kanepe, halı, dolap, yatak ve yorganlar zarar görürken, buzdolabı ve çamaşır makinesinin devrildiği, ayrıca tüm tabakların kırıldığı öne sürüldü. Bakır ailesi ise iki gündür korktukları için geceyi dışarıda geçirmek zorunda kaldıklarını ifade etti. Ev sahibi Mehmet Eli Bakır, Ramazan ayının 13’ncü günü evin çeşitli yerlerinde çamurlar gördüklerini öne sürerek, “Sonra dolapların, rafların, mutfaktaki beyaz eşyaların devrildiğini gördük. Daha sonra ise yangınların aniden kendi kendine çıktığını gördük. Son iki gündür de dışarıda yaşıyoruz. Biz dışarıda oturduğumuz zaman bir bakıyoruz ki evden dumanlar çıkıyor. Sonra gidip söndürüyoruz” diye konuştu.

Ev sahibi Mehmet Eli Bakır, Ramazan ayının 13’ncü günü evin çeşitli yerlerinde çamurlar gördüklerini öne sürerek, “Sonra dolapların, rafların, mutfaktaki beyaz eşyaların devrildiğini gördük. Daha sonra ise yangınların aniden kendi kendine çıktığını gördük. Son iki gündür de dışarıda yaşıyoruz. Biz dışarıda oturduğumuz zaman bir bakıyoruz ki evden dumanlar çıkıyor. Sonra gidip söndürüyoruz” diye konuştu.

"TABAKLAR KENDİLİĞİNDEN KIRILIYOR"

Evin gelini Elif Bakır da, “Çamur olan yerleri yıkıyorduk ama yine çamur oluyordu. Sonra son iki gündür bütün tabaklarımız kendiliğinden kırılıyor. Yangından dolayı yataklarımız, yorganlarımız ve diğer eşyalarımız yandı. Yangın çıktığı zaman duman ve ateşin rengi değişik oluyor. Dumanın rengi beyaz, ateşin rengi ise yeşil oluyor. Korkudan içeri giremiyoruz. Beş çocukla gecemizi dışarıda geçirmek zorunda kalıyoruz” dedi.Elif Bakır, daha önce evlerine hoca da getirdiklerini belirterek, “Şüphelendiğimiz tek şey bizden iyilerdir. Gelen hoca hem okudu hem de muska yaptı ama değişen bir şey olmadı. Sabah odadaki kanepe yandı. Az önce de çocuklar içeri girmesin diye kapıyı kapattık ancak baktık ki içerideki yataklarımızın hepsi yanmış” ifadelerini kullandı.Ailenin komşusu Sedat Uçar ise, evde sürekli bir yangın kokusu olduğunu savunarak, “İçeride şu anda sürekli bir şeyler yanıyor. Bunun kanıtı da var. Yetkililer gelip görsün. Bu olay Allah’ın sadece bu insanlara değil, hepimize bir azametidir” dedi.

İHA
<< Önceki Haber Bitlis’te 'esrarengiz ev' halkı tedirgin ediyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER