'Böcek'soruşturmasını boşa çıkartacak gelişme

Dün başlayan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan müdahilliği ile Erdoğan'ın başdanışmanı Mustafa Varank'ın tanıklığı kabul edilen 'Böcek' davasında yeni bir yeni bir gelişme yaşandı.

'Böcek'soruşturmasını boşa çıkartacak gelişme

Erdoğan'ın konutunda ve çalışma ofisinde bulunduğu iddia edilen ve "böcek" diye tabir edilen dinleme cihazlarıyla ilgili dün başlayan davada ifade veren polis memuru Harun Yavuz ilginç bir detayı açıkladı.

Harun Yavuz'un dava kapsamında verdiği ifadeye göre Erdoğan'ın Keçiören'deki konutunda dinlemelere karşı sabit Jammer varmış.

İşte Harun Yavuz'un ifadesindeki o detay;

"KEÇİÖREN'DE SABİT JAMMER VARDI"

Suç tarihinde Başbakanlık Koruma Dairesi Başkanlığı Güvenlik Sistemleri Büro Amirliğinde görevli polis memuru Harun Yavuz da olayla ilgisinin bulunmadığını, Başbakanlık ve Erdoğan’ın Keçiören’deki evinde arama tarama faaliyetinde bulunmadığını, bunun için de bir eğitim almadığını bildirdi.

Keçören’deki konutta sabit jammer bulunduğunu kaydeden Yavuz, arama taramada kullanılan cihazları görevi gereği İstanbul’a götürdüğünü söyledi.

Yavuz, avukat Hakan Yıldız’ın “Keçiören’de sabit cihaz olduğundan bahsettiniz. Sabit cihazlar çalıştırıldığında bu böceklerden frekans alınması söz konusu mu?” sorusuna “Sabit jammer full bant, böcekten dışarıya yayın olmaz” diye yanıt verdi

Kaynak:Milliyet
<< Önceki Haber 'Böcek'soruşturmasını boşa çıkartacak gelişme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER