Yandaşa aktarılan reklam bütçesinde dudak uçuklatan artış

Denetim raporunda Emlak Konut GYO'nun reklam bütçesinin nasıl kullanıldığı gözler önüne serildi. Genel olarak yandaş kanal, gazete ve sitelere aktarılan reklam bütçesi %418 kat artmış

Yandaşa aktarılan reklam bütçesinde dudak uçuklatan artış

Sayıştay’ın Emlak Konut GYO ile ilgili denetim raporunda şirketin reklam bütçesinin nasıl kullanıldığı gözler önüne serildi.

Sayıştay raporuna göre şirketin pazarlama, reklam ve ilan giderleri yüzde 418 artarak 39 milyon liraya çıktı… Sa­yış­ta­y’­ın TO­Kİ iş­ti­ra­ki Em­lak Ko­nut GYO ile il­gi­li de­ne­tim ra­po­ru, şir­ke­tin rek­lam büt­çe­si­ni yan­daş med­ya şir­ket­le­ri­ne na­sıl kul­lan­dır­dı­ğı­nı göz­ler önü­ne ser­di.

Sözcü'nün haberine göre, Sayıştay ra­po­runa gö­re, 2013 yı­lın­da Em­lak Ko­nu­t’­un pa­zar­la­ma, rek­lam ve ilan gi­der­le­ri ön­ce­ki yı­la gö­re yüz­de 418 ora­nın­da ar­ta­rak 39 mil­yon li­ra­ya çık­tı. Bu tu­ta­rın 30.5 mil­yon li­ra­sı rek­lam gi­der­le­ri, 7 mil­yon li­ra­sı ilan gi­der­le­ri, 707 bin li­ra­sı ser­gi fu­ar­la­ra ka­tı­lım gi­der­le­ri, 791 bin li­ra­sı ise di­ğer sa­tış­la­rı teş­vik ve ta­nı­tım gi­der­le­rin­den oluş­tur­du. Ya­pı­lan har­ca­ma­lar­da yan­daş med­ya ku­ru­luş­la­rı­na ve­ri­len spon­sor­luk üc­ret­le­ri dik­kat çek­ti.

YANDAŞA ABARTILI REKLAM BÜTÇESİ TV 24’te Ze­li­ha Sa­raç ile 24’e prog­ra­mı­na 2013 yı­lı için top­lam 630 bin li­ra+KDV be­del­le spon­sor olan Em­lak Ko­nut GYO, A Ha­ber Ya­pı Ek­ra­nı in­fo­la­rı­na beş ay için 480 bin li­ra+KDV ve A Ha­ber Çev­re ve Şe­hir Bil­gi Ek­ra­nı in­fo­la­rı­na ye­di ay için 525 bin li­ra+KDV be­de­liy­le spon­sor ol­du. TGRT Ha­ber Pi­ya­sa­lar­da Son Du­rum in­fo­la­rı­na 6 ay­lık spon­sor­luk için 360 bin li­ra+KDV öde­yen şir­ket, TRT 1’ de ya­yın­la­nan Ra­ma­zan Se­vin­ci ve Sa­hur Be­re­ke­ti prog­ra­mı­na ise sadece bir ay için 600 bin li­ra+KDV öde­di.

Sa­yış­tay’dan uyarı geldi

Sa­yış­tay ra­po­run­da yan­daş te­le­viz­yon ve in­ter­net si­te­le­riy­le ya­pı­lan spon­sor­luk an­laş­ma­la­rı için “Şir­ke­tin rek­lam ve ta­nı­tım fa­ali­yet­le­ri kap­sa­mın­da yap­mış ol­du­ğu har­ca­ma­la­rın fay­da ma­li­yet ana­liz­le­ri­nin ya­pıl­ma­sı, rek­lam, ta­nı­tım ve spon­sor­luk fa­ali­yet­le­ri­nin so­nuç­la­rı­nın de­ğer­len­di­ri­le­rek bu kap­sam­da ya­pı­la­cak har­ca­ma­lar­da op­ti­mum fay­da­nın el­de edil­me­si önem­li gö­rül­mek­te­di­r” uya­rı­sın­da bu­lun­du.

Yandaş İnternet sitelerine 1 milyon lira verdi

Emlak Konut GYO’nun, 2013 yılında çeşitli internet siteleriyle reklam sözleşmeleri imzaladığı tespit edildi. Bu kapsamda şirket tamamı yandaş çizgide yayın yapan bu internet sitelerine 2013 yılında 1 milyon liranın üzerinde ödeme yaptı.
<< Önceki Haber Yandaşa aktarılan reklam bütçesinde dudak uçuklatan artış Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER