Bombacı itiraf etti, o isim de yakalandı!

Reyhanlı’yı kana bulayan saldırıyla ilgili 4 kişi daha Suriye’ye kaçmaya çalışırken gözaltına alındı.

Bombacı itiraf etti, o isim de yakalandı!

  • Mehmet Genç zanlıların yerini ihbar etti. 
  • Şüpheliler dağlık arazide yakalandı. 
  • 31 ALV 38 plakalı araç park halindeyken bulundu.

Reyhanlı’yı kana bulayan patlamayla ilgili 4 şüpheli daha gözaltına alındı. Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, “Olayın asli faillerinden olduğunu değerlendirdiğimiz firari S.E., Y.B., M.K. ve M.G. isimli 4 zanlı daha ele geçirilmiştir” dedi. İddiaya göre, operasyon perşembe gecesi yakalanan saldırının asli faili Mehmet Genç’in ifadeleri ışığında gerçekleşti. Zanlılar, önceki gece sınırı geçmeye çalışırken dağlık arazide yakayı ele verdi. Yakalanan şüphelilerden Y.B.’nin Ankara Kocatepe Camii’nde keşif çalışması yaptığı kaydedildi.

Zaman'da yer alan habere göre bombaları patlattığı belirtilen Mehmet Genç’in de saldırıyla ilgili önemli itiraflarda bulunduğu öğrenildi. Genç, eylemi Nasır Eskiocak’ın talimatı ile yaptıklarını kaydetti. Nasır’ın Suriye istihbarat teşkilatı El Muhaberat ile yakın bir ilişki içerisinde olduğunu belirterek, “Kendisi Muhaberat’tan Ethem kod adlı kişi ile görüştükten sonra konuyu bizimle paylaştı. Eylem karşılığında da 5 milyon Suriye Lirası (128 bin TL) alacağımızı belirtti. Alınan paralarla iki adet araç satın aldık. Daha sonra da Reyhanlı’da saldırı gerçekleştirdik” açıklamasında bulundu. Saldırının ardından da bölgeden hızla kaçtıklarını ve Hatay’ın Samandağ bölgesinde ormanlık bir alana saklandıklarını itiraf etti. Alınan güvenlik önlemlerinden dolayı da sahilde bulunan botlara binemediklerini dile getirdi.

Operasyonda yakalanan 4 saldırganın yanı sıra tüm yurtta aranan ve ikinci bir bombalı saldırı yapılabileceği düşünülen 31 ALV 38 plakalı araç da Antakya'ya bağlı Harbiye'de park halindeyken ele geçirildi. Reyhanlı’daki bombalı saldırının asıl faillerinden olduğu iddia edilen Nasır E.’nin olay öncesi kullandığı keşif aracı terk edilmiş olarak bulundu. Renault Fluence marka araçta, bomba izine rastlanmadığı kaydedildi. Aracı Nasır E.’nin kullandığına ilişkin MOBESE kayıtlarının olduğu, en son Adana'da MOBESE kameralarına yakalandığı belirtiliyor.
<< Önceki Haber Bombacı itiraf etti, o isim de yakalandı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER