Bu iddia doğruysa çok vahim...

CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, suça karışan mülteciler konusunda İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya soru önergesi verdi.

Bu iddia doğruysa çok vahim...

Suriye'deki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan mülteciler arasından suça karışanların da Türkiye'de ikamet ettiği iddiaları üzerine bir soru önergesi verildi. Halihazırda artış gösteren suç ve suç örgütlerine bir de denetimsiz mülteci girişi ve bunların bazılarının suça karışması vatandaşı rahatsız etmiş, bazı illerde vatandaşların, bu tür kişilere tepki göstermesi sonrasında olaylar çıkmıştı. Bu iddialar üzerine harekete geçen CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya on iki maddelik bir soru önergesi sundu. Tanal'ın özellikle 'yurt dışından illegal yolla ülkeye sokulup, ucuz yollardan suç şebekelerine satılan kalaşnikoflarla' ilgili sorusu dikkat çekti.

İşte Milletvekili Mahmut Tanal'ın, Bakan Ala'ya yönelttiği o soru önergesi:

* Türkiye’ye giren Suriye’li mülteciler arasında ülkesinde çete ve suç örgütü üyesi olmaları sebebi ile bir suça karışmış olan, hakkında yakalama kararı çıkartılmış olan var mıdır?
* Hangi Suriyeli mültecilerin hangi suçlardan sabıkası bulunmaktadır?
* Suriyeli mülteciler ile birlikte Türkiye’ye giren suç örgütlerinin Türkiye’deki suç örgütleri ile birlikte hareket ettiklerine ilişkin herhangi bir kayıt mevcut mudur?
* Suriyeli suç örgütü üyelerinin İstanbul, Ankara ve sınırdaki büyük kentlerde kiraladıkları veya satın aldıkları evlerde konuşlandıkları iddiaları doğru mudur?
* Türk çetelerinin Suriyeli bu örgütleri yaptıracakları illegal olaylarda taşeron olarak kullandıkları iddiaları doğru mudur?
* Adli olaylara karışmış Suriyeli sayısı kaçtır? Bu kişiler hakkında ne işlem yapılmıştır?
* Suriyeli çetelerin büyük kentlerde yaşayan Suriyeliler üzerinden eleman ihtiyaçlarını karşıladıkları iddiaları doğru mudur?
* Hırsızlık, gasp gibi adli olaylara şüpheli veya sanık sıfatı ile karışan kaç Suriyeli vardır? Bu Suriyelilerin Türk çeteleri ile herhangi bir bağlantısı tespit edilmiş midir? Bu kişiler hakkında ne tür işlemler yapılmıştır?
* Suriyeli suç örgütlerinin Türkiye’ye yasa dışı yollardan silah ve küçük çaplı mühimmat soktuğu iddiaları doğru mudur?
* Kalaşnikof da dahil olmak üzere bu tür silahları 300 TL ila 500 tl arasında değişen fiyatlarla sattıkları iddiaları doğru mudur?
* Bu şekilde kaçak yollarla Türkiye’ye sokulan herhangi bir silah ele geçirilmiş midir?
* İşbu önerge ile belirtilen konularda Bakanlığınız herhangi bir önlem almış mıdır? Herhangi bir önlem alınması planlanmakta mıdır? Herhangi bir önlem alınmadı ise sebepleri nelerdir? SAMANYOLUHABER.COM
<< Önceki Haber Bu iddia doğruysa çok vahim... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER