'Darbe nedir?' diye sordu ders niteliğinde cevap verdi

‘17 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Soruşturması’ sürecinde AKP’den istifa eden Hakan Şükür Twitter’dan ‘darbe nedir biliyor musunuz’ diye sorarak bir açıklama yaptı.

'Darbe nedir?' diye sordu ders niteliğinde cevap verdi

İstanbul Bağımsız Milletvekili Hakan Şükür 12 Eylül darbesinin yıl dönümünde “darbe nedir biliyor musunuz?” diye sorarak ilginç açıklamalar yaptı:

İşte Hakan Şükür'ün Twitter'dan yaptığı o açıklama:

- 12 Eylül darağaçlarında bu ülkenin vicdanlarının asıldığı bir kara lekedir. Darbenin silahlı veya silahsızı yoktur halkına zulmedeni vardır.

1 - Bu ülke,darbeler ve zalimler ile hep yüz yüze gelmiştir. Zamansa gerçekleri ortaya çıkarmıştır. Bugünkü ihtilalin adıysa;"Hukuka Darbe"dir.

2 - Yolsuzlukları ortaya çıkarana darbeci suçlaması yapmak, protesto eden insanlara darbeci demek ise gerçek darbe olgusunu sulandırmaktır.

3 - Darbe nedir biliyor musunuz? 12 Eylül askeri cuntası gibi bir savcının çıkıp, "istersek 500 bin kişiyi hemen alırız" demesidir.

4 - Darbe nedir biliyor musunuz? Kendi çıkarları adına hukuksuzluklarını örtmek için yasalar çıkartıp o yasaların arkasına sığınmaktır.

5 - Darbe nedir biliyor musunuz? Kendisi gibi düşünmeyenleri, iktidarı için tehdit görerek fişletip, kendi mahkemelerinde mahkum etmektir.

6 - Darbeyi yalnızca bir askeri eylem hali sanıyorsanız aldanıyorsunuz. Artık post modern darbenin adı; "Silahsız Algı İhtilalidir".

7 - Y.Saygılı,“18 Aralık Hukuka Darbe Örgütü” diye bir tanım kullanmış. 12 Eylül'ün yıldönümünde bu kavramın üzerinde düşünmekte fayda var.

8 - “18 Aralık Hukuka Darbe Örgütü” kavramıyla ilgili ilginç iddiayı okuyup 34 yıl sonra yeni darbe biçimiyle tanışın.

Hakan Şükür bahsettiği  habere ulaşmak için tıklayınız



<< Önceki Haber 'Darbe nedir?' diye sordu ders niteliğinde cevap verdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER