'Bunlar dünyada emsali görülmemiş skandallar'

Eski Savcı Gültekin Avcı Türkiye'yi ayağa kaldıran yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla ilgili Samanyolu Haber Radyo'ya konuştu.

'Bunlar dünyada emsali görülmemiş skandallar'

Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde Emniyette yaşanan görevden almaları eleştiren Gültekin Avcı, 'Yemin ederim ki, onca yıl savcılık yaptım, askeri vesayet döneminde bile bu kadar açık hukuk ihlalleri görmedim' dedi.

Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en dikkat çekici yolsuzluk operasyonu yapıldığını söyleyen Avcı, Başsavcıların her zaman, rutin olduğu üzere, daha soruşturmanın en başında savcılar arasında yaptığı bir iş bölümü söz konusu olduğunu, bir kasıt, ihmal olmadığı sürece sonradan bu savcı ekibine müdahale edilmemesi gerektiğini, soruşturmanın zan altında bırakıldığını, bunun hukuken açıklanamayacağını söyledi.  

"Tam soruşturma başladığında sanki hukuksuz bir şey varmış gibi, savcılarla birlikte çalışan birimlerin, İstanbul'da 5 emniyet müdürünün keyfi alımı, ardından tüm illere yayılan çok ciddi bir bürokrat kıyımı... Bu ne demektir, bu açıkça 'Aman soruşturma kalsın daha da pislikler varsa ortaya çıkmasın' demek." şeklinde konuşan Avcı, "Akla şu soru geliyor. Acaba AK Partili belediyelerde çok ciddi yolsuzluklar var da bunların mı üstü örtülüyor. Nitekim Adli kolluk yönetmeliğinde değişiklik yapıldığı haberini duyduk. Adli kolluk yönetmeliğinde İl Emniyet Müdürlerinin, İl Jandarma komutanlarının yürütülen gizli soruşturmayla ilgili haberdar olmaları gerektiği hususunda ve yapılan teknik takiple ilgili Cumhuriyet Başsavcısına yazılı belge verme mecburiyeti getirildi. 'Bundan sonra hükümet için bir Bakan ya da bürokrat suç işlediğinde siz muhakkak surette bize haber vereceksiniz' demektir. Siz suç işlediği iddia edilen kişiye haber vereceksiniz demektir. Bu Anayasanın ikinci maddesinde açıkça belirtilen Yasama, Yürütme, Yargıyı hiçe saymaktır. Yargıyı yürütmeye mahkum etmek demektir." dedi.

Avcı konuşmasına şöyle devam etti:

"Bakanlarla, oğullarıyla ilgili iddialar yanlışsa mahkemeden, yargıdan döner. O zaman bu telaş niye? Skandal üstüne skandal. Soruşturma sırasında Adli kolluk yönetmeliğini değiştiriyorsunuz. Adalet Bakanı gibi HSYK'nın başkanı konumundaki kişi gidiyor, İstanbul Başsavcısıyla görüşüyor. Bunlar dünyada emsali görülmemiş skandallar. Yemin ederim ki size o kadar savcılık yaptım, askeri vesayet döneminde bile bu kadar açık hukuk ihlalleri görmedim. En azından fillen birşeyler yapıp hukuka uydurmaya çalışırlardı. Burada açık açık hukuksuzluk yapılıyor." 

SAMANYOLUHABER.COM
<< Önceki Haber 'Bunlar dünyada emsali görülmemiş skandallar' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER