CHP HSYK Yasası'nın iptali için başvuru yaptı!

CHP Grup Başkanvekili Hamzaçebi, HSYK'nın Yasası'nın iptali ve yürürlüğünün durdurulması için Anayasa Mahkemesi'ne başvuru yaptı.

CHP HSYK Yasası'nın iptali için başvuru yaptı!

Cumhuriyet Halk Partisi , HSYK Yasası'nın iptali ve yürütmeyi durdurma kararı için Anayasa Mahkemesi'ne başvuru yaptı. HSYK Yasası'nın iptali ve yürütmeyi durdurma kararı için Anayasaya Mahkemesi'ne başvuru yaptıklarını belirten Hamzaçebi, "Cumhurbaşkanı Abdullah Gül  tarafından onaylanan HSYK Yasası ile  HSYK Adalet Bakanı'nın emrine verildi. Kanun hiçbir zaman kötü niyeti korumaz. Yürütmeyi durdurma ve iptal başvurumuzu yaptık. Görevi sona eren kişilerin başvurarak tekrar geri dönme hakları vardır" diye konuştu. 

Başvuru sonrası gazetecilerin sorularını cevaplayan Hamzaçebi, yasanın hak arama özgürlüğüne aykırı bir düzenleme olduğunu belirterek, "Adalet Bakanlığı, HSYK'da ataması yapılacak kişilerin planlamasını yaptı. Bugün o görevlerin yerine atama yapılırsa bu tahmin doğru çıkacak" dedi. Görevi sona eren kişilerin yargıya başvurup tekrar geri dönme hakkının olduğuna dikkati çeken Hamzaçebi, bu kanunun Anayasa Mahkemesi tarafından geciktirilmeden görüşüleceğine işaret etti.

Hamzaçebi, bir soru üzerine, "MİT Yasası doğru değil. Ulusal bir kuruluşumuzdur. MİT'in ihtiyaçları olabilir, bu ihtiyaçlar yasalarla karşılanmalıdır. Bunun MİT'in ihtiyaçlarının karşılanmasının ötesinde gördük" ifadelerini kullandı.

<< Önceki Haber CHP HSYK Yasası'nın iptali için başvuru yaptı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER