Rıza Zerrab'a büyük kıyak iddiası!

Yolsuzluk operasyonunda tutuklanan Rıza Sarraf’a İçişleri eski Bakanı Muammer Güler’in talimatıyla 3 tahsisli plaka verildiği iddia edildi.

Rıza Zerrab'a büyük kıyak iddiası!

17 Aralık yolsuzluk soruşturmasında ‘rüşvet vermek ve suç işlemek amacıyla örgüt kurmak’ iddiasıyla tutuklanan Rıza Sarraf’a, İçişleri eski Bakanı Muammer Güler’in talimatıyla 3 ayrı tahsisli plaka verildiği ortaya atıldı. Güler’in emriyle, Emniyet Genel Müdürlüğü biri 06, diğerleri 34 olan üç ayrı tahsisli plakayı Rıza Sarraf’a verdi. Tahsisli plakaların kime ait olduğu bilgisinin kimseyle paylaşılmadığı, trafik cezası kesilse bile tahsilatının yapılmadığı bildirildi. İddiaya göre Sarraf, gözaltına alındığı 17 Aralık’a kadar resmi kayıtlarda ‘gizli’ gözüken tahsisli plakaları kullanmış. 

MÜSTEŞAR YARDIMCISI ONAYLADI

Sarraf, kasım ayı başında İçişleri Bakanlığı’na 34 RZ 566 plakalı Mercedes Viano marka lüks aracına sivil plaka tahsisi için dilekçe gönderdi. İşlemlerin hızlandırılması için 20 Aralık’ta görevden alınan eski Koruma Daire Başkanı’na şifai talimat verildi. Güler’in, “Derhal işlemlerini tamamlayın” talimatı üzerine Trafik Uygulama ve Denetleme Daire Başkanlığı, Karayolları Trafik Yönetmeliği’nin ‘Özel Tahsisli Plaka Verilecekleri’ düzenleyen 58/ğ maddesi uyarınca gerekli onayı hazırladı. Sarraf’ın VIP aracına ‘güvenlik’ gerekçesiyle biri Ankara Emniyeti, ikisi de İstanbul Emniyeti’nin tescil kayıtlarından üç ayrı ‘sivil plaka tahsisi’ yapıldı.

TÜM İŞLEMLER GİZLİ

Bakanlık Müsteşar Yardımcısı Vali Mustafa B. Demirer imzasıyla sivil plaka tahsis onayı 5 Kasım 2013’te gereği yapılmak üzere İstanbul Valiliği’ne gönderildi. EGM’den üst düzey bir yetkili Sarraf’la ilgili süreci şöyle anlattı: “Sayın Bakan’dan yakın koruma kapsamındaki işadamı Sarraf’a sivil plaka tahsis edilmesi talimatı geldi. Normalde işadamı seviyesindeki kişilere en fazla 1 sivil plaka verirdik. Ancak emirle, en üst limitten yani 3 ayrı sivil plaka tahsisi yaptık.”

SORGULAMADA ÇIKMIYOR

Sivil plakaların tahsis işlemlerine ilişkin bilgi ve belgeler gizli tutuluyor. Asayiş-trafik denetimlerinde bile yapılan sorgulamalarda bu plakaların tescil bilgileri gözükmüyor. Sarraf’ın İstanbul’a ve Ankara’ya yaptığı seyahatlerde üç ayrı “gizli” plakalı araç kullandığı ifade edildi.

ŞİMDİ TALİMAT VERECEĞİM

Sarraf, geçen yıl İstanbul Valiliği’nce ‘can güvenliği riski’ gerekçesiyle koruma kapsamına alındı. Sarraf’a, bir yakın koruma polisi tahsis edildi. Daha sonra yakın koruma sayısı 2’ye çıkartıldı.

BİR ARKADAŞ DAHA VERSİNLER

13 Ağustos 2013’te gerçekleştiği iddia edilen görüşmede, Sarraf ölüm tehditleri aldığını belirtiyor, bunun üzerine Güler, “Ben şimdi talimat vereceğim, sana bir arkadaş daha versinler. Kılına zarar gelmez. Gece hangi saat olursa ara beni, vallahi yığarım oraya” demişti.

<< Önceki Haber Rıza Zerrab'a büyük kıyak iddiası! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER