CHP'li Cihaner'e ikinci şok!

CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner'e yargıdan bir kez daha kötü haber geldi. "Terör örgütü üyeliği" suçlamasıyla Yargıtay'da yargılanan Cihaner hakkında 2. kez zorla getirilme kararı çıktı

CHP'li Cihaner'e ikinci şok!

  • Cihaner'in mahkemeye 2. kez zorla getirilmesine karar verildi.
  • Meclis'e yazı gönderilecek, onay çıkarsa polis, Cihaner'i zorla getirecek.
  • Ayrıca 3 MİT mensubunun yargılanması için de Başbakanlık'tan izin çıktı.

Yargıtay 11. Ceza Dairesi'nde CHP milletvekili Cihaner ile emekli Orgeneral Saldıray Berk'in de aralarında bulunduğu 11 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Cihaner yargılama başladığından beri neredeyse hiç bir duruşmaya gitmemişti. Son olarak 10 Mayıs'taki duruşmaya da gitmeyince Mahkeme Cihaner'in bir sonraki duruşmaya zorla getirilmesini istedi. Ancak Cihaner son duruşmaya yine katılmadı. Bunun üzerine hakkındaki zorla getirilme kararı yinelendi.

Cihaner'in milletvekili dokunulmazlığı olduğu için mahkeme kararı Meclis'e yazılı olarak gönderilecek. Meclis'ten onay çıkarsa Cihaner 8 Kasım'daki tarihndeki duruşmaya polis zoruyla getirilecek.

Davada yargılanan 3 MİT mensubunun yargılanabilmesi için Başbakanlık'tan gerekli izin de çıktı. MİT görevlilerinin de bir sonraki duruşmada hazır bulunmaları gerekiyor.
 
CHP'li Cihaner, zorla getirilme kararı konusunda kendisine herhangi bir tebligat yapılmadığını söylemiş; ve "Ne olacağını hep bareber göreceğiz." demişti.


<< Önceki Haber CHP'li Cihaner'e ikinci şok! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER