CHP'li Oran'dan suç duyurusu

CHP Milletvekili Umut Oran, Akşam, Star ve Güneş gazetesi sahibi Ethem Sancak ile gazete yöneticileri hakkında, ‘suç işlemek için örgüt kurmak, hukuka aykırı suç isnadı’ gerekçesiyle 7 yıldan 27’şer yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmaları talebiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

CHP'li Oran'dan suç duyurusu

Geçen hafta yandaş medyada kendisi hakkında sistematik olarak yapılan karalama yayınlarına karşı çeşitli suç duyurularında bulunan CHP’li Umut Oran, dün de gazetelerin patronu Ethem Sancak ve gazete yöneticileri hakkında Ankara Başsavcılığı’na ayrıca suç duyurusunda bulundu. 

Oran, suç duyurusuna ilişkin yaptığı açıklamada, “İktidarı elinde bulunduran muktedirler, Goebbels taktikleriyle ne kadar büyük yalan söylerse söylesin bu iftirayı atanlardan hesap soracağım. Ethem Sancak ve sahibi olduğu havuz gazetelerinin yöneticileri hakkında çete kurup suç uydurdukları gerekçesiyle bugün suç duyurusunda bulundum. CHP Genel Merkezi de 30’u aşkın suç duyurusunda bulundu. Ben de hem idari hem adli her yoldan 18 ayrı girişimde bulundum. Bu işin peşini bırakmayacağız.” dedi.

MAHKEMEYE BİLİŞİM UZMANI RAPORU SUNULDU

Umut Oran, avukatları aracılığıyla yaptığı başvuruda Ethem Sancak’ın yanı sıra Akşam Gazetesi’nin Genel Yayın Yönetmeni Murat Kelkitlioğlu, Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak, Güneş Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Turgay Güler ve bu gazetelerin üst düzey yöneticilerinin yargılanmasını talep etti. Başvuruda, Oran’ın daha önce Ethem Sancak’ın sahibi olduğu şirketlerle ilgili bazı iddiaları TBMM gündemine taşıdığı hatırlatıldı ve karalama haberlerinin bu amaçla Oran’ı hedef almış olabileceğine işaret edildi. Oran’ın Twitter fenomeni @fuatavni_f ile direkt mesaj yoluyla iletişim kurduğu ve çeşitli pazarlıklar yaptığı iddialarının, çok basit çelişkiler taşıdığı ve tamamen iftira olduğunun bariz şekilde belli olduğu kaydedildi. “Bahse konu iddiaları ve üretilmiş iftiralara ilişkin çok sayıda sahtecilik tespiti mevcut olup, buna ilişkin adli bilişim uzmanı raporunu da dilekçemiz ekinde sunmaktayız. Kaldı ki yazı içeriğinde kullanılan dil ve üslup ise en az teknik saçmalıklar kadar çirkindir.” denildi.

SUÇ İÇİN ORGANİZE BİR YAPILANMA VAR

Başvuruda, partisine ve kendisine yönelik saldırıların ‘örgütlü suç’ olduğu iddiasında bulunan Oran, şu ifadeleri kullandı: “Tipik bir yöntem olarak uygulandığı üzere öncelikle kamuoyunda son derece büyük infial yaratacak bir senaryo üretilmekte, sonra bu senaryoyu inandırıcı olmayı sağlayacak medyatik kamuoyu desteği devreye sokulmakta ve kamuoyu algısı yeterli olgunluğa ulaştırılınca da yargılama kurgusuyla kişiler ya da kurumlar kumpasa düşürülmektedir. Tefrika halinde devam ettirilen iftiralar çok kısa süre içerisinde kamuoyunca derhal deşifre edilmiş ve sahteciliği hiçbir kuşkuya yer bırakmayacak şekilde ortaya konulmuştur. Atılı suçlamaların çok açık birer iftira olduğunda hiçbir kuşku yoktur. Aynı hakim ortaklık bünyesindeki gazetelerin tamamı tek bir ortak amaç suç için tam bir irade birliği içerisinde hareket etmişlerdir. Sanıklar için çok açık bir şekilde Basın Kanunu sınırları aşılarak amaç suçun işlenmesine yönelik sistematik ve organize bir yapılanma söz konusudur. Yukarıda açıklanan ve Başsavcılığınızca da re’sen gözetilecek nedenlerle, şüpheliler hakkında müsnet suçların ağırlaştırıcı nedenleri de göz önüne alınarak gerekli soruşturmanın başlatılması ve cezalandırılması için kamu davası açılmasına karar verilmesini saygılarımızla bilvekale arz ve talep ederiz.”

<< Önceki Haber CHP'li Oran'dan suç duyurusu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER