Çaldığı karta 12 taksit yaptıran hırsız

Hırsızlar çaldıkları kredi kartından 3000 TL’lik elektronik eşya alışverişini 12 taksite böldürmüştü.

Çaldığı karta 12 taksit yaptıran hırsız

Kredi kartı kaybolan Savaş K. bankaya gittiğinde kartı üzerinden 3000 TL’lik alışverişi yapıldığını gördü. Şavaş K’nın kartını çalan hırsızlar yaptıkları 3000 TL’lik elektronik eşya alışverişini 12 taksite böldürmüştü. Kartının çalındığını bankada fark eden Şahin K. : “Çalan hırsız 3000 liralık bir harcama yapmış ve bir de 12 taksite böldürmüş. Ben taksit taksit hırsızın harcadığı paraları ödüyorum şu anda” dedi.

Şikayetvar’a çalınan kartı ile ilgili şikayetini yazan Şahin K. kartını çalan hırsızın İstanbul’da bir elektronik mağazasında 3000 TL’lik alışveriş yapıp bunu da 12 taksite böldürdüğünü belirtti. Hırsızın taksitlendirme için sözleşme yaptığını sözleşmede kendisinin imzası olmadığı için borcu kendisinin ödememesi gerektiğini savunan Savaş K. emniyete çalıntı eşya suç bildiriminde bulduğunu kaydetti. 

Kartını kaybeden ve bulamayan vatandaşların vakit kaybetmeden ve ertelemeden telefon bankacılığını kullanarak bankaların kart çalıntı birimlerine telefonla başvurması kartı alışverişe kapattırması, iptal ettirmesi gerekiyor. Kart iptalinin ardından karttan sizin bilginiz dışında alışveriş yapıldığını düşündüğünüz en yakın bölge karakoluna giderek olayla ilgili tutanak doldurulması da gerekiyor.

Kartı çalınan vatandaşın şikayeti şu şekilde:

Kredi kartımı çaldırdığımı bankaya gidince öğrendim ve hemen kartı kapattırdım. Hırsız İstanbul’da bir elektronik mağazasından 3000 liralık bir harcama yapmış ve bir de 12 taksite böldürmüş. Hırsızın yaptığı 12 aylık sözleşmeyi ben imzalamadım. Ben taksit taksit hırsızın harcadığı paraları ödüyorum şu anda. Benim rızam olmadan bir banka nasıl oluyor da benden para alabiliyor paramın iade edilmesini istiyorum. Emniyete de gerekli çalıntı bildiriminde bulundum.”



<< Önceki Haber Çaldığı karta 12 taksit yaptıran hırsız Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER