Hükümete fena yüklendiler!

Taksim Gezi Parkı olaylarında polise müdahale emrini kim verdi? Muhalefet, talimatın Başbakan Erdoğan'dan geldiği yönündeki ısrarını sürdürüyor.

Hükümete fena yüklendiler!

  • Muhalefet, polise talimatın Başbakan Erdoğan'dan geldiği yönündeki ısrarlı.
  • MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Polis, emir almadan müdahale edemez" dedi. 
  • CHP ise Emniyetin, İçişleri Bakanlığı üzerinden Başbakan'a bağlı olduğunu savunuyor.
  • "Eşim dostum beni yastayım sanıyor. Fasta'yım hiç kimse bilmiyor..." diye şarkılı göndermede bulundular.

Bazı kesimler, 'Taksim Gezi Parkı' eylemlerinden polisi sorumlu tuttu. Muhalefete göre ise durum farklı. "Polis, Başbakan Erdoğan'ın talimatını yerine getirdi" diyorlar...
CHP'li Muharrem İnce: "Talimatı aramaya gerek yok sorumlu bir kişi varsa Recep Tayyip Erdoğan'dır. Bu ülkede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İç İşleri Bakanı da Recep Tayyip Erdoğan'dır. Parka da o karışıyor polise de o karışıyor."

MHP'li Oktay Vural: "Çadırlara müdahale fitili ateşlemişse bu talimatı kim verdi? Recep Tayyip Erdoğan verdi."

CHP'li Candan Yüceer: "Polislerin bağlı olduğu bakanlık var. Emri veren bu kişilerdir bu şahıslardır. Polislerimiz çok zor şartlarda işlerini yapıyorlar yoğun riskli işleri var." 

MHP'li Özcan Yeniçeri: "Polis yap denileni yapar yapma denileni yapmaz. Polis valiye içişleri bakanına ve başbakana bağlıdır." 

Muhalefet, polisin suçlu gibi gösterilmesine tepkili. CHP, olayların fitilini ateşleyen çadır yakma talimatını hükümetin verdiğini iddia ediyor.

Candan Yüceer: "Bakanlar başbakanın izni olmadan nefes bile alamıyorlar. Sabahın 5 inde talimatla üzerine gaz bombası atıldı bunun sorumlusu başbakanındır."
 
Oktay Vural: "Başbakan nerede? Durumu bir şarkıyla anlatayım. Eşim dostum beni yastayım sanıyor. Fasta'yım hiç kimse bilmiyor..."

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Polis emir almadan kimseye müdahale edemez" dedi.

Oktay Vural: "Polis kendi başına yapamaz. Polis keyfine gidip şu Gezi Parkı'ndakileri bir kırıp geçireyim mi dedi?"

CHP'li Aytuğ Atıcı: "Bunların sorumluları derhal görevden alınmalı başta Muammer Güler. Ardından İstanbul Valisi derhal."

Ahmet DOĞAN
SAMANYOLU HABER TV

<< Önceki Haber Hükümete fena yüklendiler! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER