Camide baygın halde buldular

Gençler arasında hızla yayılan sentetik uyuşturucu ‘bonzai’nin kurbanları her geçen gün artıyor. Kayaşehir’de yaşanan son örnek, kan dondurdu.

Camide baygın halde buldular

İstanbul Başakşehir’de 3 kişinin ölümüne sebep olan sentetik uyuşturucu bonzai, gençleri zehirlemeye devam ediyor. Son olarak Kayaşehir’de yaşanan olay, kan dondurdu. Geçtiğimiz günlerde öğle namazını kılmak için Ömer Fahrettin Paşa Cami’ne gelen cemaat, üst katta 20’li yaşlarda iki genci baygın halde buldu. Zorla uyandırılan ve konuşmakta güçlük çeken gençlerin isimlerinin Erkan ile Okan olduğu, bonzai kullandıkları öğrenildi. Oğlu Erkan’ın uyuşturucu kullandığını doğrulayan Sabahattin Ünye, yaşadıklarını şu sözlerle anlattı: “Oğlum arkadaş kurbanı. 6-7 ay önce bonzai kullanmaya başladı. Kendine güveni artsın diye ev taksitini ödemesi için 400 lira verdim. O parayla uyuşturucu almış. 20 liraya bile bulunabiliyor bu zehir. Zaten geçtiğimiz cuma günü de polisler tarafından ‘uyuşturucu madde kullanmak’tan tutuklandı.”

Gençler arasında hızla yaygınlaşan bonzainin son kurbanları Erkan ve Okan oldu. Kayaşehir’de oturan Erkan Ünye 3, Okan ise 6 aydır ailesinin yanına gitmiyordu. İki arkadaş, 3 hafta önce sabah namazı vaktinde cemaat dağıldıktan sonra camiye girdi. Üst kata çıkıp kuytu bir köşede uyuşturucu alıp sızdı. Saatlerce baygın halde kalan gençler, öğle namazı için camiye gelenler tarafından fark edildi. Üşüdükleri anlaşılan Erkan ve Okan, kendine geldikten sonra cemaat, onlara sıcak çay ikram etti. Durumu ağır olan Erkan Ünye, Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü.

Sabahattin Ünye, oğlu Erkan’ın arkadaş kurbanı olduğundan yakındı. Oğlunun söz dinleyen birisi olduğunu belirten baba, “Bir lirası olsa arkadaşlarıyla paylaşırdı. Bize karşı herhangi bir anormalliği olmadı. Hiç beklemiyordum başına böyle bir şeyin geleceğini. Oğlum mahkemede ‘Babamla görüşmek istemiyorum. dedi, avukatı 10-15 yıl arasında ceza alacağını ve bu saatten sonra kurtuluşu olmadığını söyledi.” diye konuştu. Defalarca tedavi için hastanelere gittiklerini ifade eden baba, oğlunu arkadaş çevresinden kurtaramadıklarını anlattı: “Bir dönem uyuşturucu kullanmaması için memleketimiz Giresun’a gönderdim. Arkadaşlarından uzak dursun diye. Çok iyi bir hali vardı o zaman, sonra buraya gelip bu arkadaşlarla tanıştı. Madde bağımlıları hırsızlık da yapıyor, oğlumun kimliği de yoktu ne yaptığını bilmiyorum. Defalarca çıkarttık ama yine de yanında bulundurmuyordu.”

Çaresiz baba, oğlunun yakalanma ânıyla ilgili ise şöyle konuştu: “Yakalandığında haberim yoktu, üzerinde bir tabanca, eroin ve 4 bin TL bulmuşlar, polisler beni aradı. Karakola gittiğimde öğrenebildim bunları. Oğlumla beraber 6-7 kişi daha madde kullandıkları için içeri alınmışlar. Hepsinin de sabıkası vardı fakat sadece oğlumun sabıkası yoktu.” Kayaşehir TOKİ bloklarının merdiven boşluklarında uyuşturucu kullanan gençlerin olduğuna dikkat çeken Sabahattin Ünye’nin sözleri vahametin boyutunu gözler önüne serdi: “Bizim TOKİ bloklarının merdiven boşluklarında, asansörlerde alıyorlar. Buralarda bir sürü kişi içiyor, geçen gün asansörün boşluklarında uyuşturucu maddesi gördüm.”

(Zaman)

<< Önceki Haber Camide baygın halde buldular Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER