Celal Kara ile Muammer Akkaş'tan karara ilk tepki

HSYK 2. Dairesi tarafından haklarında görevden uzaklaştırma kararı verilen Celal Kara ile Muammer Akkaş'tan çarpıcı açıklamalar geldi.

Celal Kara ile Muammer Akkaş'tan karara ilk tepki

HSYK 2. Dairesi 17 ve 25 Aralık soruşturmalarını yürüten savcılar Celal Kara, Muammer Akkaş ve Zekeriya Öz hakkında görevden uzaklaştırma kararı verdi. Bugün görevden alınan Celal Kara Taraf Gazetesi'ne konuşurken, Savcı Muammer Akkaş da ilk değerledirmesini Hürriyet'e yaptı. Savcı Kara, dört bakanın istifa etmesine yol açan rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasıyla ilgili, “Pişman değilim. 17 Aralık insanlık tarihinin en delilli dosyasıdır” dedi. Savcı Akkaş ise, “Son bir yıldır yaşadıklarımız böyle bir sonucun ortaya çıkacağını gösteriyordu. İtirazda bulunacağım” dedi.

KARARIN HUKUKLA İLGİSİ YOK

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasını yürüten dönemin İstanbul Cumhuriyet Savcısı Celal Kara, HSYK’nın uzaklaştırma kararıyla ilgili ilk değerlendirmesini Taraf’a yaptı. Kara, kararla ilgili “Hukukla ilgisi olmayan, kasıtlı bir karar” dedi.

BELGE DOSYADAN GİZLENDİ

Savcıların ihracı yönünde HSYK’ya rapor sunan müfettişle ilgili kurulun hukuksuzluk yaptığını söyleyen Kara, “İhraç baştan beri zorlanıyor. Böyle bir karar çıkacağını daha önceden de biliyordum. Karara itiraz edeceğiz. Ancak bu karar tamamiyle hukuksuz. Müfettiş raporu hakkındaki belge dosyadan gizlendi. Belgeler dosyaya konmadı. Bizim itirazımız alınmadan karar verildi” dedi.

İNSANLIK TARİHİNİN EN DELİLLİ DOSYASI

Kara 17 Aralık soruşturmasıyla ilgili de  şöyle konuştu: “Soruşturmayla ilgili en küçük bir tereddüdüm bile yok. Ben yanlış bir şey yapmadım. O soruşturmada zerre kadar sorun yok. 17 Aralık insanlık tarihinin en delilli dosyası. Bu kadar da iddialıyım. Delil bakımından tün dosya çok sağlam. Bu kararın hukukla bir ilgisi yok, tamamen siyasi."

BİR AÇIKLAMA DA AKKAŞ'TAN
HSYK 2. Dairesi’nin hakkında görevden uzaklaştırma kararı verdiği savcılardan Muammer Akkaş, “Son bir yıldır yaşadıklarımız böyle bir sonucun ortaya çıkacağını gösteriyordu. İtirazda bulunacağım” dedi.

HSYK’nın genelde açığa alma gibi bir uygulamasının olmadığını söyleyen Savcı Akkaş, görevden uzaklaştırma kararına ilişkin “Ne söylenebilir ki. Aslında söylenecek bir şey de yok. Bir yıldır miting meydanlarında söylenen sözler yavaş yavaş gerçekleşiyor. Son bir yıldır yaşadığımız her şey hazin. Her şeyimiz yanlış. Çok yorulduk” dedi.

Karara itiraz edeceklerini söyleyen Savcı Akkaş “Daha önce bu konuda dilekçe vermiştim. Müfettişlerin tarafsızlığını yitirdiğini, deliller toplamadıkları yönünde dilekçe vermiştim” şeklinde konuştu.

EŞİ DE ÖĞRETMENLİĞİ BIRAKTI

16 yıldır savcılık görevi yapan Akkaş, 25 Aralık soruşturması nedeni ile görev yeri değiştirilmişti. Ataması Tekirdağ'a yapılan Akkaş, günübirlik bir biçimde İstanbul'dan Tekirdağ'a gidip geliyordu. Akkaş'ın öğretmen olan eşi de, mesleğine ara vererek Tekirdağ'a taşınmıştı.

'HENÜZ KARARI ALMADIM'

17 Aralık soruşturması sonrası ataması Kahramanmaraş’a yapılan savcı Mehmet Yüzgeç ise, henüz kararı almadıklarını, ne ile suçlandıklarını bilmediklerini ifade ederek, ayrıntılı değerlendirmeyi daha sonra yapabileceklerini kaydetti.
<< Önceki Haber Celal Kara ile Muammer Akkaş'tan karara ilk tepki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER