Çetinsaya’nın yerine YÖK'ün başına gelecek isim...

Görevinden alınan Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya’nın yerine kamuoyunun 17 Aralık yolsuzluk operasyonunda internete düşen iddia olunan ses kayıtları nedeniyle “Alo Fatih” olarak tanıdığı Fatih Saraç’ın kardeşi, YÖK Başkanvekili Prof. Dr. Yekta Saraç’ın geçeceği iddia edildi.

Çetinsaya’nın yerine YÖK'ün başına gelecek isim...

Akademik camiada hükümetin istediği tasfiyeleri yapmadığı için görevinden alındığı belirtilen YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya görev süresinin dolmasına bir yıldan fazla bir zaman varken görevden alındı.

“YÖK’ün lağvedilmesi” gerektiğini açıklayan, akademiyi ise “susturulmuş” olarak niteleyen Çetinsaya’nın “azlinin”, YÖK’ün kuruluş yıldönümüne rastlaması dikkat çekti. Cumhuriyet'ten Sinan Tartanoğlu'nun haberine göre, Çetinsaya’nın yerine kamuoyunun 17 Aralık operasyonunda internete düşen iddia olunan ses kayıtları nedeniyle “Alo Fatih” olarak tanıdığı Fatih Saraç’ın kardeşi, YÖK Başkanvekili Prof. Dr. Yekta Saraç’ın geçmesi bekleniyor.

Çetinsaya, 11 Aralık 2011’de eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından atanmıştı. Erdoğan’ın yaklaşık 1 ay önce Çetinsaya’nın istifasını istediği öğrenildi. Çetinsaya''nın Akademik camiada hükümetin istediği tasfiyeleri yapmadığı için görevinden alındığı öne sürülüyor. Çetinsaya’nın ise akademisyenlerin maaşlarına zam öngören yasanın TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilmesini beklediği belirtildi.

‘YÖK lağvedilmeli’ demişti

Çetinsaya, son olarak “Türkiye Yükseköğretimi İçin Bir Yol Haritası” başlıklı bir rapor hazırlamış, yükseköğretimi yeniden yapılandırmanın bir yolunun da “YÖK’ü lağv edip kötü hatıralarıyla tarihin derinliklerine göndermek” olduğunu belirtmişti. Çetinsaya bir başka demecinde ise “Susturulmuş bir akademik camia var” demişti. Başbakanlık başdanışmanlığı görevine getirilen Çetinsaya, büyükelçi sıfatı da taşıyacak.
<< Önceki Haber Çetinsaya’nın yerine YÖK'ün başına gelecek isim... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER