Soma'da köylüler isyan etti

Manisa'nın Soma İlçesi Yırca Mahallesi'nde, yapılacak olan termik santralin kurulacağı alandaki zeytin ağaçları, sabaha karşı dozerlerle söküldü.

Soma'da köylüler isyan etti

Özel güvenlik görevlileri nöbet tutan mahalleliye engel oldu. Mahalle sakinleriyle özel güvenlik görevlileri arasında çıkan kavgada bir kişi yaralandı.



Soma'nın Yırca Mahallesi'nde yapılmak istenen termik santral nedeniyle bölgedeki zeytin ağaçlarının kesilmemesi için mahalleli 16 gündür nöbet tutuyor. Akşam saatlerinde yakınlarına yemek götüren mahalle sakinleri ile termik santral inşa edecek firmanın özel güvenlik görevlileri arasında arbede çıktı, bir kişi yaralandı. Sabah saat 06.00 sıralarında dozerler birlikte termik santralin yapılacağı alana girildi ve zeytin ağaçları kökünden söküldü. 



Dikenli tellerle çevrili olan alanda termik santrali inşa edecek şirketin özeli güvenlik görevlileri etten duvar örerek nöbet tutan mahalle sakinlerinin alana girişini engelledi. Mahalle sakinleri ile özel güvenlik görevlileri arasında arbede çıktı. Ağaçlar kesildikten sonra olay yerine giden jandarma ekiplerine, köylüler tepki gösterdi.

SOMA'DA NE OLDU?
Soma’da Büyükşehir yasasıyla mahalleye dönüştürülen Yırca'nın nüfusu yaklaşık 400 kişiye düştü. Mahalledeki 109 parsellik bir alanda termik santral yapılması için Bakanlar Kurulu’nca "acele kamulaştırma" kararı verilmişti. Zeytin ağaçlarının yok olmasını istemeyen köylüler, yürütmeyi durdurma ve iptal davası açmıştı. Danıştay’ın kararı beklenirken, şirket yetkililerinin kamulaştırılacak 22 arazinin etrafını çitlerle çevirmiş ve dalları zeytin dolu bazı ağaçları kesmişti. Mahalle halkı son kalan zeytin ağaçlarını korumak için günlerdir bölgede nöbet tutuyordu. Yırca Köyü Muhtarı Mustafa Akın "Kesilecek ağaç kalmadı, 6 bin zeytin ağacı kesildi gitti" dedi.

SAMANYOLUHABER/DHA
<< Önceki Haber Soma'da köylüler isyan etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER