Cezaevinde görülmemiş skandal

17 Aralık yolsuzluk operasyonundan sonra görevden alınıp cezaevine konulan Yakub Saygılı’ya bebeğinin doğduğu müjdesi ulaştırılmasına izin verilmedi.

Cezaevinde görülmemiş skandal

17 Ara­lık yol­suz­luk ve rüş­vet ope­ras­yo­nu­nu yü­rü­ten dö­ne­min Ma­li Şu­be Mü­dü­rü Ya­kub Say­gı­lı­’nın eşi cu­mar­te­si gü­nü özel bir has­ta­ne­de doğum yap­tı. Nor­mal yön­tem­ler­le do­ğum ya­pan Es­ra Say­gı­lı­’nın ve be­be­ğin sağ­lık du­ru­mu­nun iyi ol­du­ğu öğ­re­nil­di. Be­be­ğe ba­ba­sı­nın is­te­ği üzerine Ke­nan Şa­mil is­mi ve­ril­di.

Üçün­cü ço­cuk­la­rı­nı dün­ya­ya ge­ti­ren Say­gı­lı çif­ti­nin Ne­da (10) ve Cey­da (7) isim­li iki kız ço­cuk­la­rı bu­lu­nu­yor. 1 Ey­lü­l’­de gö­zal­tı­na alı­nan Ya­kub Say­gı­lı tu­tuk­la­na­rak Met­ris Ce­za­evi’­ne gön­de­ril­miş­ti. Metris’te­ki po­lis­ler 17 Eki­m’­de Si­liv­ri Ce­za­evi­’ne sevk edil­miş­ti.

Si­liv­ri ce­za­evin­de tu­tuk­lu bu­lu­nan Ya­kub Say­gı­lı eşi­nin do­ğu­mun­da ya­nın­da ola­ma­dı. Es­ra Say­gı­lı üç haf­ta er­ken do­ğum ya­pın­ca do­ğum­dan son­ra Si­liv­ri ce­za­evi ara­na­rak Ya­kub Say­gı­lı­’ya ha­ber verilmek is­ten­di. Te­le­fo­na ba­kan ce­za­evi yet­ki­li­le­ri böy­le bir bil­gi­len­dir­me yapamayacakları­nı be­lirt­ti. Bu­nun üze­ri­ne Say­gı­lı­’nın avu­ka­tı be­be­ğin fo­toğ­raf­la­rıy­la be­ra­ber dün Si­liv­ri­’ye gi­de­rek do­ğum ha­be­ri­ni ver­di. 

YANINDA OLSAYDI

Es­ra Say­gı­lı,"Böy­le bir gün­de eşi­min ya­nım­da ol­ma­sı­nı çok ar­zu eder­dim. Oğ­lu­nun do­ğu­mu­na şa­hit­lik et­me­si­ni is­ter­dim. Na­sip de­ğil­miş. Çok şü­kür yav­ru­muz sağ­lık­lı bir şe­kil­de dün­ya­ya gel­di" de­di.

<< Önceki Haber Cezaevinde görülmemiş skandal Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER